El-selejtező: írországi vereséggel is főtáblás a Ferencváros

Fotó: fradi.huA Ferencváros egygólos vereséget szenvedett az ír Shamrock Rovers vendégeként a labdarúgó Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulós párharcának csütörtök esti visszavágóján, de a múlt héten elért hazai 4-0-s sikerének köszönhetően magabiztosan jutott a sorozat csoportkörébe.

A várakozásoknak megfelelően csendesen csordogált le a mérkőzés első félideje, a Ferencváros ugyanis négygólos előnyének birtokában nyugodtan futballozott, míg a hazaiak ugyan próbálkoztak becsülettel, de nem tudtak komolyan veszélyeztetni. Közvetlenül a szünet előtt Ryan Mmaee szerezhetett volna vezetést az FTC-nek, fejesét azonban bravúrral védte a Shamrock kapusa.

Fordulás után viszonylag hamar felpörgött a mérkőzés, volt gólszerzési lehetősége a hazaiaknak és a vendégeknek is, ám mindkét kapus a helyén volt ezeknél a szituációknál. A néhány percig tartó lendületesebb futball után újfent csökkent kissé az iram és a színvonal is, miközben az edzők cserékkel próbáltak meg frissíteni a csapatokon.

A hajrában a Rovers számos alkalommal veszélyeztetett, már-már a saját tizenhatosához szegezte a Ferencvárost, a nyomás pedig az utolsó percben góllá érett, a csereként beállt Lyons fejesből elért találatával. A Shamrock összességében megérdemelten nyerte meg a visszavágót, a Ferencváros főtáblára kerülése ugyanakkor nem forgott veszélyben.

Az FTC egymást követő második évben játszhat az Európa-liga csoportkörében, az elmúlt négy idényt tekintve harmadszor, egyszer, 2020-ban ugyanis a Bajnokok Ligája főtábláján volt érdekelt. A csoportkör sorsolását pénteken 14 órakor rendezik Isztambulban, a döntőre pedig május 31-én, a Puskás Arénában kerül majd sor.

Európa-liga-selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó

  • Shamrock Rovers (ír)-Ferencváros 1-0 (0-0), továbbjutott: a Ferencváros, 4-1-es összesítéssel

Kapcsolódók

Kimaradt?