Európa-liga: Monacóban szerepel csütörtökön a Ferencváros

A Monaco vendége lesz csütörtök este a labdarúgó Európa-liga főtáblás küzdelmeit a múlt héten győzelemmel kezdő Ferencváros, amely története során először mérkőzik meg francia riválissal valamelyik kontinentális kupasorozatban.

A fővárosi zöld-fehérek múlt csütörtökön a találkozó nagyobb részében emberhátrányban futballozva is 3-2-re nyertek a török bajnoki címvédő Trabzonspor ellen a Groupama Arénában, s mivel közben a Monaco 1-0-ra diadalmaskodott a szerb Crvena zvezda otthonában, a magyar bajnok egyelőre vezeti a H csoportot.

A négyesben papíron a francia élvonalbeli bajnokságban jelenleg hetedik helyen álló hercegségbeli klub képviseli a legnagyobb erőt, a transfermarkt.de adatai szerint az együttes keretének értéke 342 millió euró. Ez több mint a duplája a 152 millióra taksált Trabzonsporénak, és nagyságrendekkel nagyobb a Crvena zvezda (54,7 millió euró), valamint a Ferencváros (38,2 millió euró) keretének becsült értékénél.

A fradi.hu összeállítása szerint az európai kupaporondon eddig 42-szer csaptak össze a két ország együttesei, s ezeken öt döntetlen mellett 19 francia, valamint 18 magyar siker született. Az FTC önállóan még soha nem mérkőzött meg francia riválissal, igaz, 1978-ban a Ferencváros-Vasas vegyescsapat az Intertoto Kupában két meccset játszott az Olympique Lyon ellen. A francia bajnokság előző idényének bronzérmese korábban soha nem találkozott még magyar csapattal, a mostani lesz az első ilyen összecsapása.

Az elmúlt hétvégén rendezett bajnoki fordulókban mindkét együttes győzelemmel „melegített be” a csütörtöki El-csatára: az OTP Bank Ligában listavezető Ferencváros saját közönsége előtt verte simán, 3-0-ra a tabellán mögötte második Kisvárdát, míg a Monaco - szintén otthon - 2-1-es sikert aratott az ötödik helyen álló Olympique Lyon ellen.

Az FTC-ben csütörtök este biztosan nem léphet pályára eltiltás miatt a Trabzonspor elleni mérkőzésen kiállított bosnyák Eldar Civic, a sérüléssel bajlódó Rasmus Thelander bevetése pedig kérdéses. A hazaiaknál három hiányzóra lehet számítani, közülük a német Kevin Volland lehet ismertebb név a magyar drukkerek számára.

A Monaco-Ferencváros El-főtáblás összecsapás 19.45 órakor kezdődik csütörtökön, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódók

Kimaradt?