Erste Liga: egy győzelemre a döntőtől a Csíkszereda

Meggyőző, fegyelmezett játékkal növelte előnyét az Erste Liga elődöntőjében a Csíkszeredai Sportklub a Debreceni EAC ellen. Bár a magyarországi csapat szerezte meg a vezetést, ám erre 4 góllal válaszolt a címvédő és magabiztosan nyerte meg a színvonalas, jó iramú összecsapást.

A harmadik mérkőzéséhez érkezett a Csíkszeredai Sportklub és a Debreceni EAC Erste Liga elődöntős párharca. A két első mérkőzést nagy küzdelemben a székelyföldiek nyerték, előbb egy gólgazdag találkozón bizonyultak jobbnak Sofronék, a második összecsapáson pedig egyetlen találat döntött. A másik ágon ugyanakkor már eldőlt a továbbjutás kérdése. A Gyergyói Hoki Klub betegségek és sérülések miatt nem tudott kiállni az FTC-Telekom elleni párharc negyedik és ötödik találkozójára, így a ferencvárosiak 4–1-es összesítéssel jutottak a döntőbe.

Szépszámú nézősereg fogadta a csapatokat Debrecenben, mindkét gárdát lelkes szurkolótábor támogatta. A csapatok meg is hálálták a biztatást, hamisítatlan Play off-hokit tettek ki a jégre. Egy pillanatnyi üresjárat sem volt, játékmegszakítás is alig akadt. Az első kiállítást a hajdúságiak kapták, azonban nem tudtak élni az emberelőnnyel a vendégek. A DEAC ellenben csaknem előzmények nélkül megszerezte a vezetést 14 perc játékot követően. Némi csíki védelmi bizonytalankodás után Karmaev tálalt szépen a fiatal Bartók elé, aki nagy gólt vágott a kapu közepébe (1–0). Nem inogtak meg a kék-fehérek, alig egy perc elteltével gólra váltották a második előnyüket, Stach passzát követően Sofron bombázott Hetényi kapujába (1–1). Átvette az irányítást a Sportklub, jóval többet kezdeményeztek Rico Rossi fiai, ám az eredmény nem változott az első szünetig.Fotó: Debreceni EAC

A második húsz perc ott folytatódott, ahol az első abbamarad. A Csíkszereda elképesztő nyomást gyakorolt a Debrecenre. Folyamatosan letámadtak Taratukinék, nem hagyták kibontakozni a DEAC-ot. Meg is lett az eredménye a vendégek agresszív játékának, a 22. percben Salló távoli lövése vágódott Hetényi mellett a hálóba, ismét Stach volt az előkészítő (1–2). A hazaiak is megkapták az első előnyüket, ám ebből is szinte a Szereda jött ki jobban, majdnem újabb gólt szereztek a kékek. Négy perc múlva egyenlő létszámnál érkezett az újabb csíki találat, Láday lövése kijött Hetényiről, Rokaly Szilárd eszmélt leghamarabb és behúzta a korongot a kapu üresen maradt oldalába (1–3). A hátralévő játékpercek totális Sportklub-fölényben teltek, tökéletesen kontrollálták a mérkőzést a vendégek.

Nem hozott érdemi változást a záró harmad sem. Többet kezdeményezett a Csíkszereda és könnyedén őrizte az előnyt. A csíki védekezés ellenszerét továbbra sem találta a Debrecen, miközben a vendégakciókban folyamatosan benne volt a gólveszély. Nem tudott megújulni a vendéglátó, miközben gyorsan peregtek a játékpercek. Az 54. Percben Kubat szabálytalansága révén emberelőnybe kerültek a hazaiak, utolsó nagy esélyt kaptak ezzel a felzárkózásra Molnár Dávidék. A csíki szakvezetés azonnal időkéréssel reagált, a két perc pedig különösebb hazai gólhelyzet nélkül telt le. A mérkőzést Stach üres kapus találata zárta le (1–4).
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása 3–0 a Csíkszereda javára, folytatás szerdán újra Debrecenben.

Erste Liga elődöntő, 3. mérkőzés
Debreceni EAC-Csíkszeredai Sportklub 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)
Debrecen 610 néző
Gólszerzők: Sofron (16.), Salló (22.), Rokaly Sz. (29.), ill. Bartók (15.)
Kapura lövések száma: 17–35
Kiállításpercek: 4, ill. 4 perc

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?