Erste Liga: a második meccset is behúzta a Sportklub a DEAC ellen

Kiélezett, színvonalas mérkőzést hozotta Csíkszeredai Sportklub és a Debreceni EAC Erste Liga elődöntő második felvonása. A fegyelmezetten védekező csapatok csatáját Sofron István találatával nyerték meg a székelyföldiek.

A pénteken lejátszott mérkőzéshez hasonlóan ismét telt ház előtt léphetett pályára a Vákár Lajos Műjégpályán a Csíkszeredai Sportklub és a Debrecen csapata. Nem kellett csalódniuk a nézőknek, hatalmas iramban vette kezdetét a mérkőzés. A csapatok felváltva kerültek helyzetbe, izgalmas játék alakult ki, igazi Playoff hokit láthattunk. A játékpercek gyorsan pörögtek, szinte alig hozott játékmegszakítást az első húsz perc, igaz, gól sem esett, ami némileg meglepő volt a pénteki 7–4-es végeredmény után.

A mérkőzés feléhez érve az első hazai emberelőnyt kihasználták Rico Rossi fiai, Sofron István vágott hatalmas gólt az egyébként fantasztikus formában védő Hetényi hálójába (1–0). Ha a debreceni hálóőrt említettük, nem feledkezhetünk el Adorján Attiláról sem, aki szintén ihletett formában tette a dolgát. A Debrecen is megkapta a maga előnyét, ám nem tudott élni a lehetőséggel, ahogy O'Connor is kihagyta a Szkacskov elleni szabálytalanság nyomán megítélt büntetőt. Maradt a minimális hazai vezetés a záró játékrész előtt. Fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

Érdekes kiállítással indult a záró húsz perc, Spirko Ratislav már a korongbedobás előtt kiülhetett a padra játékkésleltetésért. A harmad felénél Mazzag borzolta a kedélyeket, Ládayt lökte a palánkra szabálytalan módon, amiért 5 perc plusz végleges fegyelmivel büntették a játékvezetők. Az öt perces emberelőnyt Becze kiállítása törte meg a hazai oldalon, az eredmény pedig nem változott.

A hajrában hiába korcsolyázott le Hetényi, a Sportklub fegyelmezetten tartotta meg előnyét és megérdemelten nyerte meg az elődöntő második összecsapását is, Adorján Attila hibátlan mérleggel zárt. Az összesített állás 2–0 a Sportklub javára, folytatás kedden Debrecenben.

Edzői értékelések:
Rico Rossi vezetőedző, Csíkszereda Sportklub: "Kiváló rájátszásmérkőzés volt a ma esti, jobb volt, mint az egy nappal korábbi. Védelem szempontjából erősek voltunk, számtalan gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki. Sajnos nem találtunk be többször, de az az egy elég volt a győzelemhez. Mindkét hazai mérkőzés nehéz volt, de más-más megközelítésből: míg az első nagyon széles játékot hozott, addig a második szerkezetileg sokkal erősebb volt mindkét csapatnál. Ma este kicsit ünnepelünk, aztán ülünk buszra és készülünk a soron következő találkozókra".
György József vezetőedző, DEAC: "Sikerült arra fókuszálni, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, arra viszont nem számítottam, hogy mi nem szerzünk. Ma mindkét kapus nagyon a helyén volt, a harmadik harmad hétperces kiállítása viszont megpecsételte, hogy többet tudjunk támadni. A végén nyomás alá tudtuk helyezni a hazaiakat, megvoltak a lehetőségeink, összességében tisztességesen helyt álltunk. Hazai pályán a saját közönség sokat számít nekünk, illetve a pályánk kisebb méretű, jobban átlátjuk a védekezésünket, ez mindig is előnyünk volt. Remélem sikerül megtalálni a góllövő ütőinket is".

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, második mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 1900 néző
Gólszerző: Sofron (30.)
Kapura lövések száma: 44–26
Kiállításpercek: 4, ill. 29

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?