Erste Liga: győzelemmel kezdte a Csíkszeredai Sportklub az elődöntőt

Fordulatos, színvonalas mérkőzésen szerezte meg a döntőhöz vezető párharc első győzelmét a Csíkszeredai Sportklub a DEAC ellen az Erste Liga elődöntőjében. A székelyföldiek hamar háromgólos előnyre tettek szert, ám a debreceniek felzárkóztak és izgalmassá tudták tenni az összecsapást.

Kitűnő hangulatban és szinte teltház előtt indult útjára a korong a Vákár Lajos Műjégpályán pénteken este. A csapatok nem is sokt teketóriáztak, hatalmas elánnal vetették bele magukat a közdelembe. Az első ziccert a DEAC hagyta ki, ám ezután a Sportklub percei következtek. A kék-fehérek szűk hat perc alatt háromgólos előnyt dolgoztak ki. Szkacskov kezdte a gólgyártást emberelőnyben, bombagólja után Sofron duplázta meg az előny közeli találatával, végül Rokaly Norbert ért bele a kapu előtt Papp távolijába. Hidegzuhany a Debrecennek, 3–0 a Sportklubnak a 9. percben!

Persze, azért elődöntő az elődöntő, hogy ne dőljenek el ilyen hamar a meccsek. A Debrecen időkérést követően rendezte sorait és még az első szünet előtt lefaragott két gólt a háromból. Novotny, majd Molnár Dávid használta ki a csíkiak lanyhuló figyelmét (3–2). Semmi sem dőlt el az első harmadban.Fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

Folytatódott a lendületes hoki a második húsz percben is. A csapatok ezúttal sem takarékoskodtak a gólokkal, hihetetlen rohanást láthattunk a 29. és a 33. perc között. Előbb Lapenkov növelte újra kétgólosra az előnyt, erre Kuleshov szinte azonnal válaszolt, sőt Novotny újabb találatával már döntetlen volt az állás (4–4). A hazai hívek megnyugtatásáról Kubat gondoskodott, aki fonákkal szerzett góljával újra előnyhöz juttatta a Sportklubot (5–4).

A záró játékrészben némileg fegyelmezettebb hokit mutattak be a csapatok. Az 56. percben Becze közelről betalált, Rokaly Szilárd pedig üres kapus góljával pontot tett a meccs végére (7–4). A Sportklub 1–0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban, folytatás szombaton újra a Vákár Lajos Műjégpályán.

Edzői értékelések:
Rico Rossi vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: "Nagyon jól kezdtük az első harmadot, az első tíz percet, aztán bealudtunk kissé a kapusunk előtt és kaptunk pár gólt. Úgy tűnt, mintha soha nem tudnánk dűlőre vinni a dolgot, de a végén odatettük magunkat és behúztuk a találkozót. Ez a le-fel állapot bár része volt a meccsnek, de nem volt jó. Holnap ismét nehéz meccsre számítok".
György József vezetőedző, DEAC: "Érdekes kezdésben volt részünk, tudtuk, hogy a Csíkszereda ellen a három gól után nagyon nehéz dolgunk lesz sokáig nulla kapott gólon tartani őket. De a srácokat is megdicsértem, hogy időkérés után fel tudtunk állni, a végén pedig nyílt sisakos játékot értem tőlük, hogy tudjunk egyenlíteni. A váltásoknal javulnunk kell, továbbá a hosszú indításokra is oda kell figyelnünk, mert a Csíkszereda azonnal büntet belőlük, de ugyanakkor több ütközésre van szükségünk".

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, első mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 7–4 (3–2, 2–2, 2–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 2200 néző
Gólszerzők: Szkacskov (3.), Sofron (6.), Rokaly N. (9.), Lapenkov (29.), Kubat (33.), Becze (56.) és Rokaly Sz. (60.), ill. Novotny (14., 32.), Molnár (15.) és Kulesov (31.)
Kapura lövések száma: 44–26
Büntetőpercek: 6, ill. 8 perc

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?