Erste Liga: elődöntős a Csíkszeredai Sportklub

Nagyot küzdött a Csíkszeredai Sportklub és a MAC HKB Újbuda az Erste Liga negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén. A magyarországiak az első harmadban kétgólos előnyt dolgoztak ki a hosszabbításba torkolló meccsen, melyet a székelyföldiek a play offban eddig pont nélküli Andrej Taratukin találatával nyertek meg.

Népes nézősereg és fergeteges hangulat fogadta a csapatokat a járványügyi korlátozások alól a napokban felszabadult Csíkszeredában. A hazaiaknak egy győzelem kellett a továbbjutáshoz, a vendégek pedig a túlélésért küzdöttek. Ennek megfelelően nagy iramban kezdődött az összecsapás. Még alig foglalta el mindenki a helyét a lelátón, amikor az alapszakasz-pontkirány Szkacskov megszerezte a vezetést a csíkiaknak. Volt is nagy öröm, ám nem tartott sokáig, hiszen négy perc elteltével ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző, a vendégeknél stílszerűen az ottani házi pontkirály Schlekmann Márk volt eredményes (1–1). Egy perc elteltével Izacky találatával már a vendégeknél volt az előny, sőt, a 8. percben Stevens lőtt újabb gólt és máris két góllal mentek a magyarországiak (1–3). A Sportklub védelme nem először bizonytalankodott a szezon során.

A hazaiaknak kellett tíz perc, hogy felocsúdjanak a sokkból, a harmad vége előtt jól sikerült hajrával kiegyenlítették az állást. Előbb kettős emberelőnyben Lapenkov talált be, majd a lejáró sima előny végén Részegh Tamás iratkozott fel a góllövők közé. Semmi sem dőlt el húsz perc játék után (3–3).Fotó: Csíkszeredai Sporklub | Pál Zoltán

Felejthető középső harmadot produkáltak a felek. Kockáztatni egyik csapat sem akart különösebben, ennek pedig némileg izzadságszagú játék lett az eredménye. Négy kiállítást feljegyezhettünk, a Sportklub háromszor, a MAC egyszer gyakorolhatta az emberhátrányos védekezést.

Amilyen eseménytelen volt a második harmad, annál izgalmasabbra sikerült a harmadik. Becze 46. percben szerzett bombagólja ismét hazai vezetést jelentett (4–3), ám hat minutummal később Pozsgai Tamás emberelőnyben kiegyenlített (4–4). A hajrában a vendégek kettős emberelőnyben is támadhattak a vezetésért, ám nem éltek a lehetőséggel, következett a hosszabbítás.

A ráadás 5. percében aztán a góllövő formáját a rájátszásban eddig kereső Andrej Taratukin látványos, nem mindennapi találatával eldöntötte a mérkőzést (5–4). A Sportklub 4–1-es összesítéssel jutott az Erste Liga elődöntőjébe csatlakozva az FTC-Telekom és a GYHK csapatához, következő ellenfele a Debrecen, vagy a Gyergyói HK csapata lehet a DEAC-UTE párharc végkimenetelétől függően.

Jégkorong, Erste Liga negyeddöntő 5. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub-MAC HKB Újbuda 5–4 (3–3, 0–0, 1–1, 1–0) h.u.
Gólszerzők: Szkacskov (2.p.), Lapenkov (18.p.), Részegh T. (19.p.), Becze (47.p.), Taratukin (65.p.) ill. Schlekmann (5.p.), Izacky (6.p.), Stevens (8.p.), Pozsgai (53.p.)
Kapura lövések száma: 49–31
Kiállításpercek: 14, ill. 8 perc
A párharc végeredménye: 4–1 a Csíkszeredai Sportklub javára

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?