Először nyert Simona Halep a három és fél hónapos kihagyása után

Simona Halep megszerezte kedden első győzelmét a lábsérülés okozta több mint három és fél hónapos kihagyás után – a 2 114 989 dollár összdíjazású cincinnati torna első fordulójában 6:4, 3:6, 6:1-re múlta felül a lengyel Magda Linette-et.

Halep május 2. óta nem nyert mérkőzést, akkor a kínai Cseng Szaj-szajt győzte le 6:0, 6:4-re a madridi torna második fordulójában, majd két nappal később a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a belga Elise Mertenstől (4:6, 7:5, 7:5).

A római torna második körében, május 12-én lábsérülés miatt feladta a mérkőzést a német Angelique Kerber ellen, és azóta nem lépett pályára múlt hétig. A montreali torna volt az első, amelyen indult, de ott nem jutott tovább az első körből, miután 2:6, 6:4, 6:4-es vereséget szenvedett az amerikai Danielle Collinstól.

A cincinnati torna első körében két óra és tíz perc játék után sikerült legyőznie a világranglista 44. helyén álló lengyel ellenfelét. Az első szettet 6:4-re nyerte Halep, miután 2:0-ra és 3:1-re is vezetett, és bár Linette kiegyenlített 3:3-ra, a román lánynak sikerült ismét elvennie az adogatását és ez döntőnek bizonyult.Fotó:  Western & Southern Open/Twitter

A második játszmában többet hibázott Halep, így a lengyel elhúzott 3:0-ra, majd 4:1-re, amikor a román teniszező orvosi szünetet kért. Ezután megnyert egy játékot, az eső miatt azonban félbeszakították a találkozót, majd a pályára való visszatérés után Linette-nek ment jobban a játék, és sikerült megnyernie a szettet 6:3-ra.

A döntő játszmában Halep megnyert sorozatban 5 gémet – úgy, hogy két adogatójátékánál 3-3 bréklabdát hárított –, majd 6:1-re lezárta a szettet és ezzel a mérkőzést is. Simona Halep 11 ászt ütött a mérkőzésen, három kettős hibát vétett, 26 nyerő ütése és ugyanannyi ki nem kényszerített hibája volt. Linette négy ászt ütött, 28 nyerő ütést mutatott be és 32 ki nem kényszerített hibát könyvelhetett el.

A második fordulóban az amerikai Jessica Pegula és a Montrealban diadalmaskodó olasz Camila Giorgi közötti mérkőzés győztese lesz Simona Halep ellenfele.

A szintén főtáblára került Sorana Cîrstea már az első fordulóban búcsúzott a tornától: a hétfői játéknapon 6:2, 6:0-s vereséget szenvedett a svájci Jil Teichmanntól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?