Győzelemmel kezdett Simona Halep a Gippsland Trophy nevű melbourne-i tornán

Megnyerte Simona Halep idei első hivatalos mérkőzését: a román teniszező 6:4, 6:4-re győzte le hétfőn az orosz Anasztaszija Potapovát a Gippsland Trophy elnevezésű, 565.530 dollár összdíjazású melbourne-i tornán.

A világranglista második helyén álló Halep jó formát mutatott a találkozón, 1 órára és 22 percre volt szüksége ahhoz, hogy legyőzze a 19 éves Potapovát (WTA-101.).

A román lány öt ászt ütött a találkozón és két kettős hibát vétett, míg ellenfele egy ászt ütött, és ugyancsak két kettős hibája volt. Az orosz nagyobb hatékonysággal ütötte első szerváit (65%-60%), a másodikban azonban Halep volt eredményesebb (65-33 százalék).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A nyolcaddöntőben az ausztrál Destanee Aiava és a német Laura Siegemund közötti találkozó győztese lesz Simona Halep ellenfele. Siegemund egyébként éppen Halep honfitársát, Monica Niculescut búcsúztatta az első fordulóban, 7:5, 6:4-es győzelemmel.

Ugyancsak az első fordulóban búcsúzott a tornától Mihaela Buzărnescu és Patricia Ţig is, előbbit 6:1, 6:1-re győzte le az orosz Darja Kaszatkina, utóbbi pedig Babos Tímeától szenvedett vereséget, szintén két szettben (7:6 (7/5), 6:3).

Bejutott viszont a második fordulóba Irina Begu, aki a kínai Szaj-szaj Csenget győzte le egy közel háromórás mérkőzésen. A román lány következő ellenfele a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics lesz.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?