Miami: nyolcaddöntőbe jutott a Halep-Kerber páros

Bejutott Simona Halep és Angelique Kerber a Miamiban zajló, 3 260 190 dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna női páros versenyének nyolcaddöntőjébe, Niculescu és Olaru nem jutott tovább párosban, és Sorana Cîrstea is kiesett egyesben.

A román-német páros pénteken 1 óra és 21 perc alatt 7:5, 7:5-re legyőzte az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga-fehérorosz duót, amelyik a múlt hónapban nyerte meg az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot.

Mertens és Szabalenka 3:1-re, 4:3-ra és 5:4-re is vezetett az első szettben, de Halepék fordítottak, és 7:5-re hozták a játszmát.

A második szett simának tűnt, Halepék 3:0-ra vezettek, ám ezt követően négy játékot buktak zsinórban (3:4), 5:4-re ismét átvették a vezetést, Szabalenkáék egyenlítettek, de Halep és Kerber kitűnő játékkal ismét 7:5-re nyert.

Halepék a Ljudmila Kicsenok, Jelena Osztapenko ukrán-lett párossal játszanak a legjobb nyolc közé jutásért.

Nem járt sikerrel a másik két román érdekeltségű páros sem, az eredmények a következők: Monica Niculescu, Ana Blinkova (román-orosz) - Mattek-Sands, Iga Swiatek (amerikai, lengyel) 6:0, 6:1; Raluca Olaru, Nadja Kicsenok (román-ukrán) - Coco Gauff, Catherine McNally (amerikai) 6:3, 6:1.

Nem jutott tovább a harmadik fordulóba Sorana Cîrstea sem, miután a női egyes versenyben 6:3, 4:6, 6:3-ra vereséget szenvedett az észt Anett Kontaveittől.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?