Bejutott Simona Halep a stuttgarti tenisztorna negyeddöntőjébe

Bejutott Simona Halep az 565.530 dollár összdíjazású stuttgarti WTA 500-as tenisztorna negyeddöntőjébe, miután csütörtök délután 6:1, 6:3-ra legyőzte a cseh Marketa Vondrusovát.

A második helyen kiemelt Halepnek mindössze 56 percre volt szüksége, hogy legyőzze a világranglista 20. helyén álló ellenfelét.

Vondrusova megnyerte az első gémet, de aztán kiemelkedő hatékonyságú adogatással Halep sima 6:1-re hozta az első szettet. A második játszma 3:3-ig kiegyensúlyozott volt, de onnantól Simona diktált a pályán, és 6:3-mal lezárta a meccset.

Halep első győzelmét aratta a meglehetősen kényelmetlen ellenfélnek számító cseh lány fölött, aki korábban mindkét meccsét megnyerte Simona ellen. A volt világelső három ászt ütött és egy kettőshibát vétett, Vondrusova e tekintetben 1-2-vel végzett.

Simona kiemelkedően jól szervált, első adogatásait 73 százalékban nyerte, a másodikat 92 százalékban (egyetlen labdát vesztett el), Vondrusova el sem jutott bréklabdáig a meccs alatt.

Halep bebiztosított magának egy 12.500 eurós csekket és 100 WTA pontot, és a következő fordulóban a Belinda Bencic (Svájc) - Jekatyerina Alekszandrova (Oroszország) párharc győztese ellen lép pályára.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?