Megizzadt, de továbbjutott a harmadik fordulóba Simona Halep

Bejutott Simona Halep a Miamiban zajló, 3,26 millió dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna női versenyének harmadik fordulójába, miután péntek hajnalban 3:6, 6:4, 6:0-ra legyőzte a francia Caroline Garciát.

A harmadik helyen kiemelt román lány keményen megküzdött a továbbjutásért, és végül 1 óra 48 perc alatt vette ezt az akadályt. A kiegyensúlyozottan kezdődő meccsen 2:2-ig mindenki hozta adogatását, majd a kiválóan szerváló francia lány 5:2-re elhúzott, és 6:3-ra hozta az első szettet.

Garcia ott folytatta a második játszmában, ahol az elsőben abbahagyta: 2:0-ra vezetett, majd 2:1 lett, és Simona ápolást kért, mert fájt a jobb válla. Garcia kibillent egyensúlyából, Halep 4:3-nál fordított, majd egy további brékkel 6:3-ra nyert.

A döntő szett már Halepről szólt, 6:0-ra „lemosta” a pályáról az egyre többet hibázó Garciát. Halep egy ászt ütött és 3 kettős hibát vétett, Caroline (27, WTA-51.) mérlege 5 ász és 3 kettős hiba. A román lánynak több nyerője (26–20) és kevesebb kikényszerítetlen hibája volt (16–26).

Garcia az első fordulóban Mihaela Buzărnescut győzte le, 6:1, 6:2-re. Simona Halep most 7–1-re vezet az egymás ellen játszott meccseken Caroline Garciával szemben, ez volt zsinórban az ötödik győzelme.

A világranglista harmadik helyén álló Halep bebiztosított magának egy 26 ezer dolláros csekket, valamint 31 WTA-pontot, és a következő fordulóban Anasztaszija Szevasztova (Lettország) ellen lép pályára, aki a második fordulóban 1:6, 6:2, 6:3-ra győzött Cori Gauff (Egyesült Államok) ellen.

Halep a német Angelique Kerber oldalán párosban is indul, első ellenfelük az első helyen kiemelt Elise Mertens-Arina Szabalenka belga-fehérorosz duó lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?