banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Elhunyt Sven-Göran Eriksson

Hosszan tartó betegség után hétfő reggel, családja körében elhunyt Sven-Göran Eriksson. A svéd labdarúgóedző 76 esztendős volt.

A család közleményében kiemelte, a továbbiakban nem szeretnének nyilatkozni, ugyanakkor bárki leróhatja a kegyeletét a skandináv mester honlapján.

Fotó: svengoraneriksson.com

Sven-Göran Eriksson igazi „világjáró” volt. 2001 és 2006 között szövetségi kapitánya volt az angol válogatottnak, de a mexikói, az elefántcsontparti és a fülöp-szigeteki válogatottakat is edzette. Klubedzőként az AS Roma, a Fiorentina, a Lazio, a Sampdoria, a Benfica, a Manchester City és a Leicester kispadján is ült, de dolgozott Kínában és a Közel-Keleten is. Pályafutása során UEFA-kupát és több országos bajnoki címet nyert.

A szakember idén januárban jelentette be, hogy gyógyíthatatlan rákbeteg, végstádiumú hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták. A róla készült, Sven című dokumentumfilmet három nappal ezelőtt mutatták be. Abban érzelmes búcsúüzenetet fogalmazott meg. A svéd edző, mint írtuk, bízott abban, hogy pozitív emberként emlékeznek majd meg róla. „Ne bánkódjatok, csak mosolyogjatok. Köszönök mindent!” – mondta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?