Elhunyt O. J. Simpson

Fotó: Az amerikaifutball hírességek csarnokának honlapja

Hetvenhat éves korában elhunyt O. J. Simpson. Az amerikaifutball egykori sztárja rákos volt.

Miközben az amerikaifutball történetébe tehetségével írta be a nevét, sokan visszavonulása utáni botrányai miatt ismerik. Emlékezetes, hogy 1994-ben megvádolták, hogy meggyilkolta volt feleségét, Nicole Brownt és barátját, Ronald Goldmant. O. J. Simpson nem ellenállt a letartóztatásának, az NBC pedig élőben közvetítette, amint a californiai rendőrség 14 autója üldözte az autópályán. Egy a Ford személygépkocsival próbált menekülni, amit volt sporttársa, Al Cowlings vezetett. Utóbbi azt állította, hogy O. J. Simpson fegyverrel fenyegette.

Az egykori sztárfocistát végül 1995-ben felmentették a gyilkosság vádja alól, de 2008-ban fegyveres rablásért és emberrablásért 33 év börtönbüntetésre ítélték. Végül kilenc év után, 2017-ben feltételes szabadlábra helyezték. 2023-ban jelentette be, hogy prosztata rákot diagnosztizáltak nála.

Orenthal James Simpson halálhírét családja jelentette be csütörtökön. Azt írták, hogy április 10-án hunyt el, gyermekei és unokái körében.

Futballistaként 1969 és 1969 között a Buffalo Billst erősítette, majd két éven át a San Francisco 49ers mezét viselte. Számos egyéni díj között 1973-ban őt választották a szezon legjobb játékosának, de NFL-címet csapatával nem sikerült szereznie.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?