FRISSÍTVE: Egy ezüst és egy bronzéremmel folytatták a magyar kajak-kenusok a szegedi Eb-t, délutánra belapátolták az aranyakat is

Kopasz Bálint címvédőként ezüstérmes lett vasárnap K-1 1000 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon, a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara kajak kettes pedig bronzérmesként zárt 500 méteren, számolt be az MTI. FRISSÍTÉS: Az 5000 méteres távon Adolf Balázs kenu egyesben, Kőhalmi Emese pedig kajak egyesben aranyérmes lett. A kenus Kisbán Zsófia a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

A zárónapon tartott finálét követően az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő Kopasz – aki már a párizsi játékokra készül – azt mondta, hogy kiváló formában érezte magát, és bár a szél miatt voltak pályakülönbségek, attól még képesnek érezte magát a győzelemre. A győriek 26 éves kajakosát a fehérorosz Aleh Jurenyija „lepte meg”, aki behajrázta magának az aranyérmet. „Számítottam arra, hogy Jurenyija is jó formát fog mutatni, bár az elmúlt években nem láttuk sokszor, de nagyon kemény versenyző, ezt ismét bizonyította” – nyilatkozott Kopasz, hozzátéve, hogy az keményen készült az elmúlt időszak versenyeire, így „talán kicsit megfárad”. „De most jön egy kis pihenő” – mondta.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara szombaton négyesben diadalmaskodott, ráadásul Csipes egyesben is első lett, így mindketten egy újabb győzelemért szálltak vízre K-2 500 méteren. A döntőben viszont a világbajnoki címvédő dánok, Emma Jörgensen és Fredrerikke Matthiesen lapátoltak be elsőként a célba, mögöttük a lengyel egység, Justyna Iskrzycka és Katarzyna Kolodziejczyk a második, Csipesék pedig a harmadikok lettek.

„Szerintem az utóbbi három-négy hétben nagyon elfáradtunk mentálisan, ez most ki is jött ebben a futamban. A szél sem kedvezett nekünk, már az elején megbillentünk, ez rá is nyomta a bélyegét a pályánkra. Ahhoz képest, amit belül éreztünk, jól teljesítettünk” – értékelt Gazsó.

FRISSÍTÉS: Az 5000 méteres távon vasárnap délután rendezték a döntőket, a házigazda magyarok pedig nem maradtak le a dobogóról: Adolf Balázs kenu egyesben, Kőhalmi Emese pedig kajak egyesben aranyérmes lett. A dicsőséglistát a kenus Kisbán Zsófia bronzérme tette teljessé. 

Az 1000 méteren Európa-bajnok román kenus, Cătălin Chirilă 5000 méteren a hatodik helyen zárt.

Magyarország nagy fölénnyel végzett az éremtáblázat élén: 10 arany, 6 ezüst és 4 bronzéremmel zárták a szegedi kontinensviadalt Fehéroroszország (5-2-2) és Lengyelország (3-10-1) előtt. Románia Chirilă aranyérmének köszönhetően a 11. helyen zárt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?