Cáfolja a Sepsi OSK, hogy saját szurkolóit sakkban tartó intézkedéseket hozott

Cáfolta a Sepsi OSK vezetősége, hogy drasztikus intézkedéseket vezetne be stadionjában a szurkolóival szemben. A Gazeta Sporturilor írása szerint a legkisebb vétség is a létesítményből való kitiltást vonja maga után.

Ismét terítékre került a román sportsajtóban a Sepsi OSK labdarúgócsapata, ám ahogy megszokhattuk, ezúttal sem jártak utána alaposan annak, amit a háromszéki csapatról írnak. A székelyföldi focival előszeretettel (és cseppet sem pozitív előjellel) foglalkozó Gazeta Sporturilor egy olyan szabályozást mutat be részletesen, ami sohasem készült el…

A lap szerint a piros-fehér klub imázsának és jó hírének megőrzése érdekében drasztikus intézkedéseket vezet be szurkolóival szemben. Az írás részleteket is közöl az állítólagos szabályozásról. Ezek szerint egy hónapos eltiltás jár a meccsek látogatásától azért, ha valaki rágyújt a stadion területén, vagy elektromos cigarettát használ. Ugyanerre a büntetésre számíthat az is, aki sértően nyilvánul meg. Két hónapra nőhet a kitiltás, ha valaki a klub vezetőivel, vagy más szurkolókkal szemben mutat agresszív viselkedést. Ha valamelyik drukker arra vetemedne, hogy behatol a játéktérre, egy évig nem látogathatja a mérkőzéseket, aki pedig pirotechnikát alkalmaz, örök eltiltást kockáztat.

A gsp.ro írása arról is beszámol, hogy a háromszékiek klubvezetése nem riad vissza a hatóságok közreműködésének kérésétől sem annak érdekében, hogy az állítólagos új szabályozásnak maximálisan érvényt tudjon szerezni. Nem fordul saját szurkolói ellen a háromszéki klub.

A hírt több román nyelvű portál is átvette, miközben a Sepsi OSK szurkolóinak hivatalos közösségi oldalán megjelent az első cáfolat is. „A Gazeta Sporturilor megint hatalmas valótlansággal rukkolt elő, szerintük a klubunk óvintézkedéseket hozott a saját szurkolóival szemben. A cikkben a klub vezetőségére hivatkoznak. A Székely Légió részéről Berkeczi Tibor telefonon megkereste Diószegi Lászlót, aki elmondta: döbbenten és felháborodva fogadta a cikk megjelenését. Nem érti, mi volt a GSP szándéka ezzel a hírrel, de cáfolja a jelzett szabályzat létezését” – írta a rajongói oldal.

A Maszol érdeklődésére Hadnagy Attila, a háromszéki csapat klubigazgatója elmondta: nem készült az írásban említett szabályozás, a hír egyértelműen hamis. A klubvezető szerint mindössze arról van szó, hogy a csapat nemzetközi mérkőzésein elhelyezték a kötelező figyelmeztető táblákat a stadionban tiltott tárgyakról. Hadnagy úgy véli, az újságíró a táblák alapján készítette el írását, amely nem a valóságot tartalmazza. Ez alapján a tábla alapján készülhetett a gsp cikke.

A háromszékiek szurkolótábora nem a balhéiról nevezetes. Ennek ellenére a klub nemzetközi mérkőzésén, a szlovén Olimpija Ljubljana elleni idegenbeli Európa Konferencia Liga találkozón észlelt állítólagos rasszista gesztusokért 10 ezer eurós büntetést szabtak ki az európai szakszövetség illetékesei. A klub tulajdonosa, Diószegi László arra kérte a csapat híveit, hogy ne alkalmazzák a mérkőzéseken megszokott „szívtől az égig” szurkolást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?