Az UEFA-hoz is eljutott a székelyföldi csapatok mérkőzésein tapasztalt magyarellenesség híre

Aleksander Ceferinnek címzett levélben tájékoztatta a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) arról, hogy a Sepsi OSK kolozsvári és az FK Csíkszereda bukaresti mérkőzésein „intenzív magyarellenes magatartás” történt a sportlelátókon.

Benkő Erika, a sepsiszentgyörgyi székhelyű szervezet elnöke röviden vázolta a hétfői Kolozsvári U-Sepsi OSK mérkőzésen történteket, ahol a helyi ultrák magyarellenes megnyilvánulásai miatt Sebastian Colțescu játékvezető 10 percig felfüggesztette a mérkőzést.

A mérkőzés helyszíni beszámolóját itt olvashatják.

Mint írja, egy nappal később a másik székelyföldi csapat, az FK Csíkszereda is hasonló bánásmódban részesült a fővárosban, ahol a Bukaresti Steaua vendégeként lépett pályára a Liga 2 harmadik fordulójában.

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat arról is tájékoztatta az UEFA-t, hogy a Román Labdarúgó Szövetség  (FRF) nem tesz érdemi lépéseket annak érdekében, hogy a székelyföldi csapatok, köztük a Sepsi OSK civilizált körülmények között játszhassanak anélkül, hogy folyamatosan idegengyűlölő incidenseknek legyenek kitéve. Mint írják, a múltban többször is jelezték a FRF-nek a problémát, és most arra kérték a kontinentális szervezetet, hogy emlékeztessék a román szakszövetséget arra, hogy „ilyen kérdésekben pártatlannak és objektívnek kellene lenniük”.

Kapcsolódók

Kimaradt?