Busásan megjutalmazták Türkmenisztán első olimpiai érmesét

Polina Guryeva egy háromszobás lakás és egy luxusautó mellé 50 ezer dollárt is kapott.  

Türkmenisztán történetének első olimpiai érmét szerezte a tokiói játékokon Polina Guryeva. Az orosz nemzetiségű sportolónő súlyemelésben, az 59 kg-os súlycsoportban állhatott fel a dobogó második fokára.

A 21 éves súlyemelőt ünnepélyes külsőséges között díjazták hazatérését követően. A Türkmenisztán fővárosában, Asgabatban megtartott ceremónia során Guryeva három fehér dobozt kapott. Az egyikben egy háromszobás lakás kulcsa lapult, a másodikban egy Lexus márkájú személygépkocsi slusszkulcsa, míg a harmadik egy 50 ezer dolláros csekket rejtett.

A Lexus a Toyata prémium kategóriás márkája, melynek az ára, típustól és felszereltségtől függően, 40 ezer és 100 ezer dollár között mozognak. A numbeo.com portál adatai szerint a türkmén fővárosban a lakások négyzetméterenkénti átlagára 1 500 dollár körül van, tehát egy 100 négyzetméteres alapterületű hozzávetőleg 150 ezer dollárba kerül. Ez azt jelenti, hogy Guryeva jutalma bőven meghaladta a 200 ezer dollárt.

Ez lényegesen több, mint amennyit a román sportolók kapnak, annak ellenére, hogy a kormány kétszeresére emelte a korábban megállapított díjakat. A megduplázott összeg aranyérem esetében 140 ezer euró, míg ezüstért 112 ezer euró jár.

(Nyitókép: Twitter/Olympic Games)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?