Baena feljelentette Valverdét a rendőrségen

Ahogyan azt sejteni lehetett, rendőrségi feljelentéssel ért véget a Federico Valverde és Álex Baena közötti „különmeccs”. A Villarreal futballklubja közleményben erősítette meg, hogy játékosuk a rendőrséghez fordult, miután a Real Madrid futballistája szombat este ököllel támadt rá a Santiago Bernabéu Stadion parkolójában a spanyol La Liga 28. fordulójában rendezett Real Madrid–Villareal (2-3) mérkőzést követően.

„A Villarreal labdarúgóját, Álex Baenát megtámadták, amikor a Real Madrid elleni mérkőzés után a csapatbusz felé tartott a Santiago Bernabéu Stadionban. A történtek miatt a játékos úgy döntött, hogy feljelenti támadóját a rendőrségen. A Villarreal elutasít minden nemű erőszakot, határozottan hisz játékosa állításában és támogatni fogja a teljes eljárás során” – fogalmaznak a közleményben.

A Real Madrid 24 éves uruguayi középpályása, mint ismeretes, azért támadt rá a 21 éves spanyolra, mert az állítólag a januári Király-kupa-nyolcaddöntőben megrúgta őt és azt kiabálta: „most sírj, hogy a fiad nem fog megszületni”. Valverde felesége terhessége alatt közel állt második gyermekének elvesztéséhez. Baena tagadja, hogy ilyesmit mondott volna.

A spanyol sportsajtó alapján Baena rendőrségi feljelentése miatt Valverdét a La Liga versenybizottsága is felelősségre vonhatja a tettéért. Négytől tizenkét fordulóra szóló eltiltással és pénzbírsággal sújthatják, de mivel a parkolóban történtek nem szerepelnek a bírói jelentésben, a sportszankciót várhatóan csak a hatóságok ítéletét követően szabják ki.

A Real Madrid április 12-én a Chelsea együttesét fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?