Gólzáporos meccsen nyerte meg ötödik klubvilágbajnoki címét a Real Madrid

Az ötödik elsőségére tört a Real Madrid a szaúdi Al-Hilal ellen a marokkó klubvilágbajnokság döntőjében, Toni Kroos pedig a hatodik ilyen aranyérmét szerette volna a nyakába akasztani (a Bayern Münchennel is diadalmaskodott a FIFA klubkupájában).

Toni Kroos (a labdával) hatodszor lett klubvilágbajnok | Fotó: Agerpres/EPAKissé tartalékosan is a spanyol csapat számított nagy esélyesnek – és simán meg is nyerte a mérkőzést.

Duplázott Federico Valverde, majd Vinícius Júnior is, a rengeteg remek passzt kiosztó és egy hatalmas helyzetet kihagyó, a fináléra „összedrótozott” Karim Benzema is betalált, de aggodalomra ad okot a Real-drukkereknek, hogy egyrészt sérülés miatt kellett lecserélni Aurélien Tchouaménit.

A Real végül magabiztosan nyert, még úgy is, hogy három gólt kapott.

Klubvilágbajnokság, Marokkó, döntő
Real Madrid (spanyol)–Al-Hilal (szaúdi) 5–3 (2–1), gólszerzők: Vinícius Júnior (13. és 69.), Valverde (18. és 58.), Benzema (54.), illetve Marega (26.), Vietto (64. és 79.)
Bronzmérkőzés
Al-Ahli (egyiptomi)–Flamengo (brazil) 2–4 (1–1), gólszerzők: Ahmed Abdelkader (37. és 60.), illetve Gabriel Barbosa (11.és 84., mindkettőt 11-esből), Pedro (77. és 90+1.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?