Aus. Open: Jelena Ribakina és Arina Szabalenka játssza a női döntőt

A kazah Jelena Ribakina megakadályozta, hogy az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokság női döntőjében fehérorosz finálét rendezzenek.

Az első csütörtöki eldöntő viszonylag rövid labdameneteket hozott, s miután a 22. kiemelt kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Viktorija Azarenka is kétszer vette el ellenfele adogatását az első játszmában, így rövidítés döntött – tegyük hozzá, Ribakinának 5:4-nél játszmalabdája volt, ám nem tudta kihasználni. A rövidítést a kevesebbet hibázó kazah lány nyerte meg.

A második szettben is sokat rontott mindkét játékos, és úgy nézett ki, hogy a tornát 10 és 11 évvel ezelőtt is megnyerő Azarenka az idegesebb kettejük közül. A fehérorosz játékos kétszer is elvesztette az adogatását, s ugyan 5:2-nél egyszer még visszavette a szervajátékát Azarenka, a folytatásban Ribakina fogadóként már véget tudott vetni a 103 percig tartó összecsapásnak.

A szombati döntőben a fehérorosz Arina Szabalenka lesz az ellenfele, aki elemi erejű tenyereseivel „leütötte” a pályáról a lengyel Magda Linette-et.

A fehérorosz teniszező bombaformában indította az évet, a tavalyi szezonhoz képest feljavult az adogatójátéka. 2023-ban még nem veszített szettet.

Australian Open, női egyes, elődöntők

  • Jelena Ribakina (kazah, 22.)–Viktorija Azarenka (fehérorosz, 24.) 7:6 (7–4), 6:3
  • Arina Szabalenka (fehérorosz, 5.)–Magda Linette (lengyel) 7:6, 6:2

Kapcsolódók

Kimaradt?