Aus. Open: kiesett a sérüléssel bajlódó Rafael Nadal

A második szettben csúnya sérülést összeszedő Rafael Nadal három szettben kapott ki Mackenzie McDonald ellen, az Australian Openen.

A címvédő Rafael Nadal három szettben szenvedett vereséget a világranglista 65. helyezett Mackenzie McDonald ellen, miután a második szettben csípősérülést szenvedett. Fotó: Agerpres/EPAA spanyol 6-4, 5-3-as hátrányban volt amikor megsérült, azonnal ápolást kért, a 36 éves első kiemelt, tovább küzdött, de nem volt elég fit, hogy egyáltalán szettet nyerjen. McDonald Dalibor Svrcina vagy Yoshihito Nishioka ellen játszik a következő körben.

„Ellenfelem jól játszott, én kevésbé, a csípőm pedig megakadályozott a javulásban” – nyilatkozta Nadal. „Nem tudom pontosan mi a probléma, de korábban is volt már a csípőmmel bajom. Elgondolkodtam azon, hogy a második szettben visszalépek, nem tudtam fonákot ütni vagy futni, de szerettem volna befejezni a mérkőzést. Nem kértem ki a stábom véleményét, elég nagyfiú vagyok már ahhoz, hogy saját magam hozzak döntéseket. Nem akartam feladni címvédőként, mindent beleadtam a végéig.”

„Igazából nehéz volt mentálisan 100%-os maradni” – mondta McDonald a mérkőzés után. „De sikerült megcsinálnom és nagyon boldog vagyok. Ő egy elképesztő bajnok. Soha nem fogja feladni, teljesen mindegy milyen lehetetlen a szituáció, ezért egy ilyen topjátékos ellen nehéz befejezni egy mérkőzést. Amikor legutóbb a Roland Garroson játszottunk, szétrúgta a seggem, a salakon nagyon nehéz ellene, kemény pályán több esélyem van bárki ellen. Szerettem volna játszani ellene itt is, hálás vagyok, hogy ez összejött, nagyon boldog vagyok, hogy nyernem is sikerült.”

Nadal mellett kiesett még egy Grand Slam-bajnok, a kétszeres wimbledoni győztes Petra Kvitová. Gondba került Nadal nagybátyjának új tanítványa, Félix Auger-Aliassime, valamint a görög Maria Szakkari is, de ők meg tudták fordítani a találkozójukat.

Simán nyert viszont a női világelső Iga Swiatek Udvardy Panna legyőzője, a kolumbiai Camila Osorio ellen

Australian Open, 2. forduló, eredmények
Férfi egyes
McDonald (amerikai)–Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 6:4, 7:5
Auger-Aliassime (kanadai, 6.)–Molcan (szlovák) 3:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2
Sinner (olasz, 15.)–Etcheverry (argentin) 6:3, 6:2, 6:2
Tiafoe (amerikai, 16.)–Sang (kínai) 6:4, 6:4, 6:1
Női egyes
Swiatek (lengyel, 1.)–Osorio (kolumbiai) 6:2, 6:3
Pegula (amerikai, 3.)–Szasznovics (fehérorosz) 6:2, 7:6
Szakkari (görög, 6.)–Snajder (orosz) 3:6, 7:5, 6:3
Kalinyina (ukrán)–Kvitová (cseh, 15.) 7:5, 6:4

Kapcsolódók

Kimaradt?