Szenzáció az Australian Openen: Thiem legyőzte Nadalt!

Dominic Thiem szenzációs mérkőzésen, 7:6, 7:6, 4:6, 7:6-ra megverte a világelső Rafael Nadalt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) negyeddöntőjében, így életében először négy közé jutott a melbourne-i Grand Slam-tornán.

Rafael Nadal és Dominic Thiem eddig 13-szor csapott össze egymással. Legutóbb a tavalyi Roland Garros döntőjében, amikor a salakkirály négy játszmában (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) megverte az osztrák játékost. Thiem életében először jutott be az Australian Openen a legjobb nyolc közé, Nadal viszont állandó résztvevője a melbourne-i Grand Slam-torna negyeddöntőjének, idén 12. alkalommal játszhatott a négy közé jutásért. Viszont csak egyszer nyerte meg eddig az Australian Opent, még 2009-ben.

A találkozó négy szettig és 4 óra 10 percig tartott. Dominic Thiem először verte meg a spanyolt Grand Slam-tornán, és Thomas Muster (1989, 1997) óta ő az első osztrák elődöntőse az Australian Opennek. Thiem a mostani alkalmat megelőzően eddig háromszor verte meg a mindenkori világelsőt: 2017-ben Andy Murrayt Barcelonában, 2018-ban Nadalt Madridban, míg tavaly Novak Djokovicsot a Roland Garroson győzte le.

A felső ág másik meccsén Alexander Zverev szetthátrányból felállva, 1:6, 6:3, 6:4, 6:2-re nyert a 2014-es bajnok Stan Wawrinka ellen. A hölgyeknél szerdán az egyaránt kétszeres GS-győztes Simona Halep és Garbine Muguruza jutott be az elődöntőbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?