Australian Open: ragyogó játékkal jutott a legjobb négy közé Simona Halep

Bejutott Simona Halep a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán 6:1, 6:1-re legyőzte az észt Anett Kontaveitet.

A világranglista harmadik helyén álló, a tornán negyedikként kiemelt Halepnek mindössze 53 percre volt szüksége ahhoz, hogy kiharcolja a legjobb négy közé jutást az Australian Openen. A román lány pályafutása során másodszor játszhat elődöntőt Melbourne-ben.

Halep az elejétől a végéig uralta a mérkőzést, higgadtan, megfontoltan játszott, esélyt sem hagyva ellenfelének, aki pályafutása során először jutott a negyeddöntőig Grand Slam-tornán. A 24 éves Kontaveit (WTA-31.) jól kezdte a találkozót, nullára hozta saját adogatását, ezt követően azonban Halep átvette az irányítást és megnyert zsinórban 11 játékot. Az észt lány a második szettben, 5:0-s Halep-vezetésnél tudott még egy játékot nyerni, végül Halep ásszal zárta le a mérkőzést.

A román lány - aki vesztett játszma nélkül jutott a legjobb négy közé - öt ászt ütött a szerdai találkozón, és egy kettős hibát vétett. Első szerváját 78 százalékos hatékonysággal ütötte, szemben az ellenfele által jegyzett 48 százalékkal, a második szervák utáni hatékonyság pedig 44 százalék volt mindkét játékosnál.

Halep a tizenegyből öt bréklehetőséget értékesített, az észtnek egyszer adódott esélye erre, de nem sikerült kihasználnia. Kontaveit több nyerő ütést mutatott be (15-12), de ki nem kényszerített hibája is több volt (15-10).

Az elődöntőben Garbine Muguruza lesz Simona Halep ellenfele. A világranglista 32. helyén álló spanyol lány 7:5, 6:3-ra győzte le a negyeddöntőben az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?