A székelyudvarhelyi sportélet legjobbjait díjazták

A terepfutó Fazakas Bíborkát és a teqballos Györgydeák Aport választották Székelyudvarhely legjobb női, illetve férfi sportolójának, a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub kapta az év csapatának járó díjat, a teremfocisok szakvezetője, Jakab Zoltán pedig az év edzőjének járó kitüntetést vehette át a szombati székelyudvarhelyi Sportgálán.

Hét év kihagyás után újra díjazta a székelyudvarhelyi sportélet legjobbjait a székely anyaváros önkormányzata. Az udvarhelyi városháza Szent István termében megrendezett szombat esti Sportgálán Mester Zoltán, az eseményt szervező Városi Sportklub ügyvezető igazgatójának köszöntője után Gálfi Árpád polgármester és Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke szólt az egybegyűltekhez.

Az SZFC csapata hozta össze a tavalyi év sportpillanatát | Fotók: udvarhely.ro

Tizenöt kategóriában összesen 40 díj talált gazdára, a felnőtteknél a terepfutó Fazakas Bíborkát és a teqballos Györgydeák Aport választották Székelyudvarhely legjobb női, illetve férfi sportolójának. A Los Angelesben tartózkodó egyéni teqball világbajnok Györgydeák videóüzenetben mondott köszönetet.

A Bajnokok Ligájában is porondra lépő Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub kapta az év legjobb csapatának a díját, az év edzőjének járó díjjal pedig a Futsal Klub Székelyudvarhely szakvezetőjét, Jakab Zoltánt jutalmazták.

Az ifjaknál a finnországi Ifjúsági Olimpiai Fesztivál résztvevője, Bartalis Henrietta hódeszkás, és a tavalyi korosztályos Európa bajnokság ötödik helyezettje, Toró Dávid asztaliteniszező bizonyult kategóriája legjobbjának. A legjobb utánpótlás-csapatnak járó díjat a tavaly bajnokságot és kupát elhódító Futsal Klub Székelyudvarhely U19-es gárdája vihette haza, a legjobb utánpótlás edző díját pedig az ifjúsági birkózók szakvezetője, Katona László érdemelte ki.

Hét év után ismerték el ismét az udvarhelyi sportsikereket

Veress Erna paraúszó kapta az év fogyatékkal élő sportolójának járó díjat, életműdíjjal ismerték el Laczkovics Magyari Mária kézilabdázó munkásságát, aki 67 alkalommal lépett pályára a román válogatott színeiben, az 1971-es hollandiai vb és az 1976-os montreali olimpián egyaránt a negyedik helyen végzett csapatával.

Post Mortem díjjal emlékeztek a tavaly elhunyt Nagy Ferencre,

az újkori székelyudvarhelyi asztalitenisz alapjainak megteremtőjére. Az udvarhelyi stadion melletti edzőterem ma már az ő nevét viseli.

A tavalyi év sportpillanatának a Székelyudvarhelyi FC labdarúgócsapatának második ligás selejtezője bizonyult, az udvarhelyiek részéről Dobes Zoltán ökölvívóedző kapta a legtöbb jelölést, az egészséges életmódra való nevelés kategóriában pedig a VSK Székelyudvarhely Korisuli programja lett a nyerő.

Öt sportoló, Hilbel Roland (atlétika), Buti László (atlétika), Fejér-Konnert András (asztalitenisz), Csizmadi Mihály Zsolt (ultrafutás) és Gál-Joó Melánia (hegymászás) különdíjat kapott, Hargita Megye Tanácsa részéről pedig Keresztes Lajos-díjban részesült az FK Székelyudvarhely U19-es csapata, Katona László birkózóedző, Kaffai Kriszta és Lőrincz Magor birkózók és Veress Erna paraúszó.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?