Hét év után lesz ismét udvarhelyi sportgála

Hét éves kihagyás után díjazza ismét legjobb sportolóit az udvarhelyi önkormányzat. A nevezéseket február 12-ig várják, a kiválasztott sportolókat, csapatokat és edzőket február 25-én díjazzák.

Utoljára 2016-ban díjazták az udvarhelyi sportolókat | Fotó: Lőrincz CsabaA Székelyudvarhelyi Sportgálát 2010-ben hívta életre Bunta Levente akkori polgármester, mintegy válaszként arra, hogy akkoriban a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság által megrendezett Hargita Megyei Sportgála díjazási módja évi rendszerességgel szült kisebb-nagyobb elégedetlenséget a székely anyavárosban. Székelyudvarhelyen ugyanis úgy vélték, hogy az udvarhelyi sportolók, sportklubok eredményei nincsenek kellőképpen értékelve, a Küküllő parti városban közkeletűvé vált a mondás, miszerint „Csíkban akkora a köd, hogy a megyeszékhelyen kívüli sporteredmények nemigen látszódnak.” Kissé rosszmájú megjegyzés, ám kétségkívül volt benne némi igazság.

Hat kiadást élt meg az udvarhelyi sportgála, a 2016-ban megválasztott Gálfi Árpád polgármester és az új városvezetés már nem tartotta fontosnak az udvarhelyi sporteredmények éves gálán történő méltatását. 2020-ban új csapattal áll startvonalra a polgármester, választási programjukban már szerepelt a „Székelyudvarhelyi Sportgála megszervezése évi rendszerességgel”, erre azonban mostanáig várni kellett. 2021-ben a járvány miatt, tavaly ismeretlen okok miatt maradt el a rendezvény.

Az udvarhelyi városvezetés január 25-én közölte a hírt, miszerint idén már díjazni fogja a legjobb székelyudvarhelyi sportolókat. Mint írják a városháza keretén belül működő sportkuratórium tagjai az erre a célra kidolgozott szabályzat alapján fogják kiválasztani a 2022-es év székelyudvarhelyi sportolóit, edzőit, csapatait. Ehhez kérik a városlakók javaslatait, melyeket az itt található internetes űrlap kitöltésével lehet beküldeni. Űrlaponként csak egy javaslat tehető meg, minden további nevezés külön űrlap kitöltését követeli meg.

A városlakók február 12-én éjfélig küldhetik be javaslataikat, a kiválasztottakat „Az év sportolója 2022” elnevezésű sportgálán díjazzák, amelyet az udvarhelyi városháza Szent István termében tartanak február 25-én.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?