A bajor tartományi hatóságok nem engedélyezik a vonulást a magyar szurkolóknak

A bajor tartományi hatóságok nem engedélyezik a vonulást a magyar szurkolóknak a Magyarország–Németország Európa-bajnoki mérkőzés előtt – mondta a Facebookon tett rendkívüli bejelentésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A szurkolókat buszokkal vagy más járművekkel viszik majd a helyszínre, ahová tűzvédelmi okokból nem engedélyezik a nem impregnált molinók bevitelét sem, tudatta Szijjártó Péter, aki „negatív értelemben példátlan gesztusnak” nevezte az eljárást – írta meg az Index.

Szijjártó minden magyar szurkolót arra kér, hogy ha segítségre van szüksége, hívja a konzulátusi ügyeletet, amelynek a száma szerepel a Munchen.mfa.gov.hu oldalon. A konzuli segítségnyújtás egyébként alapvetően ügyeleti alapon zajlik mindenhol a világon.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint információik vannak arról is, hogy csak határozott magyar konzuli fellépésre engedték tovább a bajor tartományi hatóságok azt a buszt, amely 53 magyar szurkolóval tartott München felé. A buszt először a vámhatóság, aztán a rendőrség állította meg.

„Esetleges provokációk történhetnek, kérjük a magyar szurkolókat, hogy ezeknek ne üljenek fel” – nyomatékosította Szijjártó Péter.

(Címlapképi illusztráció: MLSZ)

Kapcsolódók

Kimaradt?