A WTA második helyezettjét búcsúztatva elődöntős Miamiban Sorana Cîrstea

Két szettben (6:4, 6:4) nyert szerdán a világranglistán második, és az idei Australian Open-győztes Arina Szabalenka ellen, és bejutott a 8,8 millió dolláros összdíjazású Miami Open keménypályás WTA-torna elődöntőjébe Sorana Cîrstea.

A világranglistán jelenleg 74. román teniszező pályafutása legértékesebb győzelmét szerezte meg az 1 órát és 25 percet tartó mérkőzésen. Cîrsteának ez lesz a második elődöntője egy WTA-1000-es tornán, tíz évvel ezelőtt Torontóban a fináléig jutott.

A román teniszező a mérkőzés nagy részében uralta a fehérorosz ellenfelével vívott meccset. Az első szettben brékkel kezdett, 4.4-es állásnál pedig újra sikerült elnyernie Szabalenka adogatását, és a játszmáért szerválva 6:4-re győzött. Cîrstea a második szettben is brékkel kezdett, 2:0-ra vezetett, majd zsinórban három játékot elveszített. Végül 3:3-as állásnál újra brékelt, s ezt az előnyét megtartva 6:4-re nyerte ezt a játszmát is.Sorana Cîrstea másodszor jutott elődöntőbe egy ilyen rangos tornán | Fotó: Agerpres/EPA

Szabalenka idén a harmadik vereségét szenvedte el, az előző 22 mérkőzéséből 20-at megnyert. A miami tornán eddig Cîrstea egyetlen szettet sem veszítve, sorrendben a mexikói Fernanda Contrerast, a világranglistán negyedik francia Caroline Garciát, a cseh Karolína Muchovát, a szintén cseh Markéta Vondroušovát, és végül a fehérorosz Arina Szabalenkát búcsúztatta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A 32 éves román teniszező az elődöntőbe jutásért 352 635 dolláros csekket és 390 WTA-pontot kap, a döntőben pedig a cseh Petra Kvitová és az orosz Jekatyerina Alekszandrova közötti mérkőzés győztese lesz az ellenfele.

Kapcsolódók

Kimaradt?