A Budapesti Honvéd szurkolói huhogtak, a Siófok ultrái zsidóztak

A Budapesti Honvéd és a Zalaegerszeg meccse félbe is szakadt rövid időre a rasszista megnyilvánulások miatt.

A labdarúgó NB I 12. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán 2–0-ra kikapott a Budapest Honvédtól. A mérkőzés a második félidőben egy időre félbeszakadt rasszista bekiabálások miatt, írja a Nemzeti Sport.Fotó: Facebook/Budapesti Honvéd FC

A helyszíni tudósítás alapján az indulatok az 55. percben szabadultak el, amikor a vendégszektor előtt Manzinga és Szabó Alex között volt nézetkülönbség, a szurkolók pedig huhogtak. A ZTE edzője, Ricardo Moniz ezt nehezményezve bement a játéktérre, amiért Bognár Tamás játékvezető kiállította. A tréner lehívta csapatát, a mérkőzés pedig csak percek múlva folytatódott. Ricardo Moniz szerint rövid időn belül ez már a második eset volt, amikor színesbőrű játékosait huhogással sértegetik az ellenfél drukkerei.

Az NB  II-ben nem rasszista, hanem antiszemita incidensre került sor. Az MTK Budapest és a BFC Siófok 1-1-es döntetlennel zárult szombati mérkőzését követően a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg az MTK-s drukkerek egy részét. A beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került. Az MTK Budapest vezetősége közleményben ítélte el a történteket, azt ígérve, nem fogja „csendben eltűrni az ilyen viselkedéseket”.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?