Csinta Samu a Sepsi OSK új „vaskezű” elnöke

A Sepsi OSK főtámogatója, Diószegi László kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mostantól Csinta Samu sepsiszentgyörgyi újságíró lesz az első ligás fociklub új, teljhatalommal bíró elnöke.

Diószegi László szerint a 60 személyt foglalkoztató sportklub eddig a barátság és a lojalitás alapon működött, de eljött az ideje, hogy professzionális alapon működjön. A sepsiszentgyörgyi pékipari vállalkozó hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban fárasztó munkát végzett a csapat, ő személy szerint eggyel hátrább szeretne lépni, ezért kérte fel Csinta Samut, hogy „mindenesként” vállalja el a sportklub elnökségét, amihez teljes döntési jogot is biztosítanak. Diószegi László szerint Csinta Samutól azt várja el, hogy olyan klubelnök legyen, aki „vág és szakít” és „vaskézzel” irányítja a Sepsi OSK adminisztrációját és a focicsapat stábját, mindezt azért, hogy jöjjenek az eredmények.

A sepsiszentgyörgyi labdarúgó klub új elnöke, Csinta Samu bemutatkozójában emlékeztetett, hogy Budapesten végezte tanulmányait, sportújságíróként, több lap főszerkesztőjeként, illetve az utóbbi időben íróként dolgozott. „Megtiszteltetésként és nagy kihívásként” értékeli, hogy rá bízták a sportklub irányítását, amelyet szeretne egy magasabb szintre emelni. Hozzátette: határozott, lényeglátó és következetes vezetője szeretne lenni a Sepsi OSK-nak. Csinta Samu a sajtótájékoztatón arra kérte kollégáit, hogy a következő időszakban bizonyítsák be, hogy mindannyian nélkülözhetetlenek. Bízik abban, hogy sikerül mihamarabb megismernie a klub életét és feltárnia azokat a problémákat, amelyek gátolják az eddigi tevékenység jobbá tételét.

A Sepsi OSK elnöke rámutatott, hogy a klubot főként az 1. ligás focicsapat eredményei alapján ítéli meg a közvélemény, ez van a kirakatban, ezért azon dolgoznak, hogy továbbra is az élvonalban maradjon a csapat. Csinta Samu leszögezte: a hétfői mérkőzésre kilátogató közel 5000 szurkoló jelenléte lenyűgöző volt, ez kötelezi is őt arra nézve, hogy ezeket az embereket a tribünökben tartsák a következőkben is, ehhez minőségi játék és a szurkolótáborra való odafigyelés szükséges, az eddiginél magasabb szakmai szinten. Emellet a klub tevékenységének fontos eleme az utánpótlásbázis kiépítése, ez lehet a klub jövőjének záloga. Jelenleg több mint 200 gyerekkel foglalkoznak, számukra infrastruktúrát kell építeni. Jó kiindulópont, hogy a városvezetés is hasonlóképpen gondolkodik, és a sportklub szeretne nem csak haszonélvezője lenni, hanem tevékenyen hozzájárulni.

Az új klubelnök teljes jogkörére vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva, Diószegi László főtámogató leszögezte: ez nem azt jelenti, hogy Csinta Samu beleszólna a focicsapat összetételébe, abba, hogy ki és mennyi ideig álljon pályára, ez az edző dolga. „Egy edző tiszavirág életű, addig marad, amíg jól végzi a dolgát”, tette hozzá. Csinta Samu szerint ő nem fogja bírálni az edző munkáját, a feladata az, hogy a létező legjobb körülményeket megteremtse, nyilván a klubnak stratégiai szempontjai is vannak, ezeket próbálják érvényesíteni.

A Sepsi OSK legközelebb április közepén áll ismét hazai pályára, akkor már nappali körülmények között fognak játszani a Medgyesi Gáz Metán ellen mondta, Diószegi László, aki szerint visszagondolva a hétfő esti mérkőzésre meg kell hogy állapítsa, hogy megérte befektetni az éjszakai világításba. Ígérete szerint nyártól már állandó világítást építenek a sepsiszentgyörgyi standionba. A Sepsi OSK főtámogatója szerint most két idegenbeli mérkőzés következik, szeretné, ha mindkettőt győzelemmel venné a csapat, ahhoz, hogy ne szakadjon le. Diószegi László elvárása szerint a következő három mérkőzésen legalább 7 pontot kell a Sepsi OSK-nak összegyűjtenie.

Kapcsolódók

Kimaradt?