A bajnokság élére tör a Sepsi SIC

Ismét a női kosárlabda-bajnokság élére tőr a Sepsi SIC. Hétvégén, a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban nyílt edzésen mutatta be játékoskeretét a Zorán Mikes által vezetett csapat.

Rusz István klubmenedzser egyenként szólította pályára a játékosokat és a szakmai stábot. A bemutatóra kíváncsi több száz lelkes szurkoló pedig a jól ismert rigmussal: „Zöld-fehér mennyország, miénk lesz a bajnokság” üdvözölte kedvenceit, majd végignézték az edzést is.Rusz István beszámolt arról, hogy igyekeztek megtartani a tavalyi román bajnok- és kupagyőztes csapat magját, illetve fontos pozíciókban új idegenlégiósokkal erősítettek. Megújították a hazai játékosok szerződéseit, így csapatkapitány maradt Annemarie Părău, de a sepsiszentgyörgyi keretet erősíti Kilin Tünde, Andreea Lazăr és Kokovay Melánia, akik mellé Tărgoviște-ről igazolták át Andreea Huțanut, aki korábban már játszott a Sepsi SIC-nél. Az ifjúsági csapattól Taranek Andrea érkezett.

Továbbra is a sepsiszentgyörgyi csapat tagja maradt két olyan amerikai játékos, akik két éve erősítik a Sepsi SIC csapatát, azaz Chucky Jeffery és Tyaunna Marshall. Melléjük idén három új amerikai játékos érkezik: Tierney Pfirman, Rachel Mitchel és Chandra Harris.

Célkeresztben a döntő

Ruzs István elmondta, célként fogalmazták meg a döntőbe kerülést és akár egy újabb bajnoki címet is, viszont az is igaz, hogy egy aranyérmet megnyerni nehéz, megtartani még nehezebb. A sikerhez hozzájárulhat, hogy a csapat jelentős része összeszokott játékosokból áll, de az újonnan érkezőknek is sikerült már beilleszkedniük.

Rusz István arról is beszámolt, hogy miután a gyulafehérvári csapat visszalépett a bajnokságból, egy teljesen új játéknaptár alakult ki. Az eredetileg tervezetthez képest tíz mérkőzéssel fognak többet játszani, vagyis az oda-visszavágós mérkőzéseket követően az első hat csapat számára egy újabb sorozat veszi kezdetét és csak azt követően kerül sor a play-off-ra. Megerőltető lesz az is, hogy a csapatok februártól hetente két mérkőzést kell majd játsszanak, magyarázta a sepsiszentgyörgyi kub menedzser.

A Sepsi SIC sportklubot 50 százalékban a sepsiszentgyörgyi önkormányzat finanszírozza 900 ezer lejjel, a költségvetés további 49 százalékát a Kovászna megyei tanács és a maradék egy százalékot a TEGA köztisztasági vállalat fedezi, magyarázta Miklós Zoltán a sportklub elnöke, aki szerint nem a zöld-fehér csapatnak van a legnagyobb költségvetése az országban, de a játékoskerete a legjobbak közé tartozik, ezért ismét a bajnokság élére törnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?