Roland Garros: Serenát megszorongatta Putyinceva

A nőknél és a férfiaknál is bejutott az elődöntőbe a világranglista vezető a francia nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapján.

A szerb Novak Djokovic az esőszünetekkel tarkított meccsét simán, három szettben nyert a cseh Tomás Berdych ellen. Az első helyen kiemelt Djokovic ellenfele a négy között az osztrák Dominic Thiem lesz, aki játszmahátrányból győzte le a belga David Goffint.

A női világelső Serena Williams negyeddöntős meccsén majdnem meglepetés született, hiszen a világranglistán 60. helyezett Putyinceva az első szettet 7-5-re nyerte, a másodikat pedig brékkel indította, de nem tudta megőrizni előnyét, így bár még 4-1-ről kiegyenlített, de a 22. Grand Slam trófeájáért küzdő Williams végül 6-4-re nyerte a második játszmát. A harmadik szett már simán alakult Williams számára, hiszen a kazah teniszező erejéből 0:5 után mindössze a szépítésre futotta.

Serena Williams ellenfele a fináléba kerülésért a világranglistán 58. holland Kiki Bertens lesz, aki meglepetésre két játszmában legyőzte a WTA-rangsorban kilencedik svájci Timea Bacsinszkyt.

Férfi egyes, negyeddöntő:

  • Djokovics (szerb, 1.)-Berdych (cseh, 7.) 6:3, 7:5, 6:3
  • Thiem (osztrák, 13.)-Goffin (belga, 12.) 4:6, 7:6 (9-7), 6:4, 6:1

Női egyes, negyeddöntő:

  • S. Williams (amerikai, 1.)-Putyinceva (kazah) 5:7, 6:4, 6:1
  • Bertens (holland)-Bacsinszky (svájci, 8.) 7:5, 6:2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?