Roland Garros: kiesett a román Irina Begu

Megvannak a negyeddöntősei a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyének, a nőknél a vasárnap estére betervezett két utolsó nyolcaddöntős mérkőzést elverte az eső, ezeket hétfőn folytatják.

A címvédő Stan Wawrinka négy játszmában győzött a szerb Viktor Troicki ellen, a negyeddöntőben pedig azzal az Albert Ramos-Vinolasszal találkozik majd, aki meglepetésre sima három játszmában diadalmaskodott a nyolcadik helyen rangsorolt Milos Raonic felett.

Az első Roland Garros-győzelmére hajtó Andy Murray 7-6(9), 6-4, 6-3-ra győzött az amerikai John Isner felett. A skót játékos ellenfele a hazai közönség előtt játszó Richard Gasquet lesz a legjobb nyolc között, miután a francia 6-4, 6-2, 4-6, 6-2-es sikert aratott Kei Nishikori felett.

Eredmények, Roland Garros, férfi egyes, nyolcaddöntő, alsó ág:

  • Albert Ramos-Vinolas (spanyol) – Milos Raonic (8) (kanadai) 6-2 6-4 6-4
  • Stan Wawrinka (3) (svájci) – Viktor Troicki (22) (szerb) 7-6(5) 6-7(7) 6-3 6-2
  • Richard Gasquet (9) (francia) – Kei Nishikori (5) (japán) 6-4 6-2 4-6 6-2
  • Andy Murray (2) (brit) – John Isner (15) (amerikai) 7-6(9) 6-4 6-3

A nők egyéni versenyében a tervezett négy találkozó helyett csak kettő ért véget. A negyedik helyen kiemelt Garbiñe Muguruza zsinórban harmadik alkalommal jutott be a torna legjobb nyolc játékosa közé, miután 6-3, 6-4 arányban diadalmaskodott a 2009-es bajnok Svetlana Kuznetsova felett.

A másik befejezett találkozón a világranglista 108. helyén álló amerikai Shelby Rogers óriási meglepetésre legyőzte a torna 25. kiemelt versenyzőjét, a román Irina Begut. Rogers még sosem jutott túl egy Grand Slam-torna harmadik fordulóján, most azonban készülhet a negyeddöntőre, amit a bombaformában játszó Muguruza ellen vív majd.

Elkezdődött, de az eső miatt félbeszakadt a Halep–Stosur- és az Radwanska–Pironkova-mérkőzés. A román lány 5-3-ra vezetett ausztráliai ellenfele ellen, amikor félbeszakították a meccset.

Eredmények, Roland Garros, női egyes, nyolcaddöntő, alsó ág:

  • Shelby Rogers (amerikai) – Irina-Camelia Begu (25) (román) 6-3 6-4
  • Garbiñe Muguruza (4) (spanyol) – Svetlana Kuznetsova (13) (orosz) 6-3 6-4
  • Simona Halep (6) (román) – Samantha Stosur (21) (ausztrál) hétfőn 5-3-ról folytatódik a mérkőzés
  • Agnieszka Radwanska (2) (lengyel) – Tsvetana Pironkova (bolgár) hétfőn 6-2 3-0-ról folytatódik a mérkőzés

Kapcsolódók

Kimaradt?