Roland Garros: az egyik Williams győzött, a másik búcsúzott

A Roland Garros szerdai játéknapján végre újra a teniszé volt a főszerep. A hölgyek egyéni versenyének felső ágán a nyolcaddöntőket, míg az alsó ágon a negyeddöntőket rendezték.

A nyolcaddöntők két amerikai is búcsúzott Párizstól, a 15. helyen kiemelt Madison Keyst a holland Kiki Bertens győzte le, míg Venus Williams a svájci Bacsinszky Tímeától kapott ki. Serena Williams azonban könnyedén verte a szlovák Elina Svitolinát. Yulia Putintseva is továbbment, miután 7-5, 7-5 arányú sikert aratott Carla Suárez-Navarro felett.

A csütörtöki negyeddöntőkben Williams-Putintseva és Bertens-Bacsinszky mérkőzések lesznek majd.

Az alsó ágon már az elődöntőbe jutásért léptek pályára a játékosok, ahol a negyedik helyen kiemelt Garbiñe Muguruza hatalmas csatában tudta csak felülmúlni Shelby Rogerst, így bejutott élete első elődöntőjébe a Roland Garroson. A másik negyeddöntőben a 201-es döntős Samantha Stosur tudott felülkerekedni a torna harmadik kiemeltjét búcsúztató Tsvetlana Pironkován.

Eredmények, Roland Garros, női egyes:

Felső ág, nyolcaddöntő:

  • Serena Williams (1) (amerikai) – Elina Svitolina (18) (ukrán) 6-1 6-1
  • Yulia Putintseva (kazah) – Carla Suárez-Navarro (12) (spanyol) 7-5 7-5
  • Kiki Bertens (holland) – Madison Keys (15) (amerikai) 7-6(4) 6-3
  • Bacsinszky Tímea (8) (svájci) – Venus Williams (9) (amerikai) 6-2 6-4

Alsó ág, negyeddöntő:

  • Garbiñe Muguruza (4) (spanyol) – Shelby Rogers (amerikai) 7-5 6-3
  • Samantha Stosur (21) (ausztrál) – Tsvetana Pironkova (bolgár) 6-4 7-6(6)

A férfiaknál is kialakult az elődöntő az alsó ágon, a címvédő Stan Wawrinka és Andy Murray csap össze a döntőbe jutásért, miután a svájci 6:2, 6:1, 7:6-re győzött a spanyol Ramos-Vinolason ellen, a skót játékos pedig a helyiek kedvencét, a francia Richard Gasquet-t (5:7, 7:6, 6:0, 6:2) búcsúztatta.

A felső ágon még csak a negyeddöntőknél tartanak, ahol a világelső Novak Djokovic a spanyol Bautista-Agut ellen diadalmaskodott 3:6, 6:4, 6:1, 7:5-re. Ezzel a győzelemmel a szerb lett az első játékos a sportág történetében, aki átlépte a 100 millió dolláros kereseti határt. Djokovic következő ellenfele a cseh Tomas Berdych lesz, aki a spanyol David Ferrert győzte le három játszmában (6:3, 7:5, 6:3). A felső ág másik meccsén az osztrák tehetség, a világranglista 15. Dominic Thiem és az őt két hellyel megelőző belga David Goffin csap össze egymással, miután előbbi a spanyol Granollers-Puyolt verte 6:2, 6:7, 6:1, 6:4 arányban, míg utóbbi a lett Gulbist múlta felül négy játszmában (4:6, 6:2, 6:2, 6:3). A két fiatalnak pályafutásuk során ez lesz első Grand Slam-negyeddöntője.

Kapcsolódók

Kimaradt?