Roland Garros: az eső legyőzte a játékosokat

Csupán két óra játékidőt engedett az eső a francia nyílt teniszbajnokság második hetének keddi versenynapján.

Miután a hétfői napon egyetlen mérkőzést sem tartottak, kedden is esővel kezdődött a program Párizsban, ahol a vasárnap félbeszakadt női nyolcaddöntőkkel indult volna a program. Végül a két női egyest, egy férfi és egy női párost tudtak befejezni, valamint megkezdte meccsét a világelső Novak Djokovic is az újabb esőzés előtt.

A nőknél mindkét meccs meglepetés-eredménnyel ért véget, ugyanis a vasárnap még az első szettben 5-3-ra vezető Simona Halep, és a 6-2, 3-0-ra vezető Angnieszka Radwanska is elvesztette a meccsét. Valószínűleg a Radwanska vesztesége a nagyobb meglepetés, hiszen a második kiemelt lengyel szett- és brékelőnyben volt vasárnap este, innen fordított a világranglista 102. helyén álló Tsvetana Pironkova.

A bolgár lány a második szettben hat játszmát nyert zsinórban, a döntő szettben pedig a sorozat folytatódott, hiszen 0-4-nél vesztette el először az adogatását. Ezt követően azonban újra magabiztosan játszott, így életében először ott lehet a Roland Garros legjobb nyolc női játékosa között.

Az elkezdett férfi egyes mérkőzésen a spanyol Roberto Bautista-Agut csapott össze a világelső Novak Djokoviccsal. A spanyol játékosnak sikerült megnyernie az első szettet, majd az eleredt eső miatt bevonultak az öltözőbe. Az újrakezdéskor a szerbé lett a második szett, majd a harmadik játszmában 4-1-re állt, amikor végérvényesen leállították a játékot.

Az időjáráselőrejelzés egész hétre esőt jósol a francia fővárosban.

Eredmények, Roland Garros, női egyes, nyolcaddöntő, alsó ág:

  • Shelby Rogers (amerikai) – Irina-Camelia Begu (25) (román) 6-3 6-4
  • Garbiñe Muguruza (4) (spanyol) – Svetlana Kuznetsova (13) (orosz) 6-3 6-4
  • Samantha Stosur (21) (ausztrál) – Simona Halep (6) (román) 7-6(0) 6-3
  • Tsvetana Pironkova (bolgár) – Agnieszka Radwanska (2) (lengyel) 2-6 6-3 6-3

Kapcsolódók

Kimaradt?