Radwanska először világbajnok

A lengyel Agnieszka Radwanska nyerte meg a Szingapúrban rendezett tenisz WTA-világbajnokságot, mivel a vasárnapi döntőben fordulatos csatában legyőzte a cseh Petra Kvitovát.

A 2012-ben és tavaly elődöntős Radwanska hetedik vb-részvétele alkalmával az első fináléját vívta, melyben 2 óra 5 perc alatt gyűrte le kétszeres wimbledoni győztes riválisát, aki 2011-ben lett világbajnok. Kettejük különpárharcában a 26 éves krakkói játékos 6/3-ra szépített.

A két teniszező egyaránt csak egy-egy győzelmet aratott a csoportkörben, és a többi eredmény „segítségével” jutott a négy közé. A csoportmeccsek 2003-as bevezetése óta először fordult elő, hogy egy 1/2-es mérleggel záró játékos később megnyerje a vb-döntőt.

Eredmény, döntő: Agnieszka Radwanska (lengyel, 5.)-Petra Kvitova (cseh, 4.) 6:2, 4:6, 6:3

A páros viadalt az első helyen kiemelt duó, a világelső svájci Martina Hingis és az indiai Sania Mirza nyerte Garbine Muguruza és Carla Suarez Navarro ellen. A találkozó 66 percig tartott, Hingisék még szettet sem buktak a vb során.

Hingis és Mirza csak március óta versenyez együtt, de azóta már kilenc trófeát gyűjtöttek, köztük a wimbledonit és a US Openét is. Az indiai játékos címvédőként lépett pályára, tavaly ugyanis a zimbabwei Cara Black oldalán diadalmaskodott az évzáró szupertornán.

Hingis legutóbb 15 éve szerepelt WTA-vb fináléjában, és Szingapúrban karrierje 50. páros serlegét szerezte meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?