Copa America: Argentína kiütéssel jutott döntőbe

Argentína labdarúgó-válogatottja kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott Paraguay csapata felett a chilei Copa America keddi elődöntőjében.

A tavaly világbajnoki ezüstérmes gárda végig nagy fölényben futballozott és már az első félidőben két góllal vezetett, de a legutóbbi kontinensviadalon négy éve ezüstérmes rivális a szünet előtt még szépített. A folytatásban szűk tíz perc alatt Ángel Di María kétszer is betalált, ezzel eldöntötte a továbbjutást, ugyanis innentől az argentinok hatalmas fölényben játszottak a szétesett Paraguay ellen és a hajrában még kétszer voltak eredményesek.

Argentína 22 éves rossz sorozatnak vethet véget, amennyiben győz szombaton a házigazda Chile elleni döntőben, ugyanis az 1993-as Copa America-diadal óta egyetlen trófeát sem nyert világversenyen. Az esetleges győzelemmel ráadásul utolérné a torna történetében 15 elsőséggel rekorder Uruguayt.

Copa America, elődöntő:

Argentína-Paraguay 6-1 (2-1): gól: Rojo (15.), Pastore (27.), Di María (47., 53.), Agüero (80.), Higuaín (83.), illetve Barrios (43.)

Kapcsolódók

Kimaradt?