Copa America: Argentína a harmadik elődöntős

Harmadikként Argentína jutott be a dél-amerikai kontinenstorna, a Copa América elődöntőjébe, miután gól nélkül véget érő mérkőzést követően a tizenegyesrúgásokat megnyerve búcsúztatta Kolumbiát.

A rendes játékidőben – a Copa América versenykiírása szerint 90 perc után nincs hosszabbítás – Argentína felé billent a mérleg, ám az Arsenal kapusa, David Ospina kiválóan védett az összecsapáson, ezzel az egész meccsen életben tartotta Kolumbia reményeit. A kapus a 26. percben mutatta be a legnagyobb bravúrt, amikor Sergio Agüero próbálkozását lábbal védte, majd a kipattanó után Lionel Messi – szintén az ötösön belülről érkező – fejesét is hatástalanította.

A másik oldalon Sergio Romerónak csupán egyetlen védést kellett bemutatnia a kilencven perc során, ám a tizenegyesrúgások során sikerült védenie Carlos Zúniga lövését. A kolumbiaiak legnagyobb lehetősége a meccs során Jackson Martínez fejese volt a 67. percben. ám a labda épp Romerónál landolt.

A tizenegyesrúgásokat Kolumbia kezdte James Rodríguez révén, és az első hat rúgó egyike – James után Messi és Falcao – sem hibázott. Luis Muriel fölé lőtt, ám Lucas Biglia az ötödik párban nem tudta lezárni az összecsapást, eltévesztette a kapu jobb oldalát. A hatodik párban Zúniga mellett Marcos Rojo is rontott, Jeison Murillo hibáját viszont Carlos Tévez (akiről a meccs alatt jelentette be a Boca Juniors elnöke, hogy a klubnál folytatja) már megbüntette.

Argentína harmadikként bejutott a négy közé, ellenfele Brazília vagy Paraguay lesz az elődöntőben.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?