Copa America: a brazilok beletörődtek Neymar eltiltásába

A Brazil Labdarúgó-szövetség végül úgy döntött, nem fellebbez Neymar négy meccsre szóló eltiltása ellen. A Barcelona támadója elhagyja a Copa América szombati, Paraguay elleni negyeddöntőjére készülő válogatottat.

Mint azt megírtuk, a Copa América C-csoportjának 2. fordulójában a kolumbiai válogatott 1–0-ra legyőzte Brazíliát. A mérkőzés azonban minden bizonnyal a lefújást követő balhéról marad emlékezetes: a Barcelona csillaga, Neymar labdával hátba rúgta az ellenfél játékosát, ami után kisebbfajta tömegverekedés alakult ki a pályán. 

A brazil még a játékoskijáróban sem nyugodott meg, és inzultálta a játékvezetőt, ezért a dél-amerikai szövetség összesen négymeccses eltiltással sújtotta a csatárklasszist, akinek 10 ezer dollár bírságot is kell fizetnie. 

A játékos és a szövetség vasárnap éjszaka közösen úgy döntött, hogy nem fellebbeznek a büntetés ellen, egyúttal reményüket fejezték ki, hogy a Conmebol hasonló szigorral jár el az összes általa szervezett sorozatban. Neymar elhagyja a válogatottat, amely a Paraguay elleni negyeddöntőre készül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?