Copa America: a kedvetlenül játszó brazilok kikaptak Kolumbiától

A brazil labdarúgó-válogatott egygólos vereséget szenvedett Kolumbiától a chilei Copa América B-csoportjának második fordulójában. A lefújás után összeverekedtek a két csapat játékosai, Neymar és Carlos Bacca piros lapot kapott.

Akárcsak Peru ellen, most is gyengén kezdtek Dungáék, és egy szabadrúgás utáni kavarodás végén Jeison Murillo, az Inter újdonsült játékosa a jobb alsóba vágta a labdát. 0–1!

Az első félidő sok szép jelenetet nem tartogatott: a brazilok egyetlen épkézláb támadást vezettek (Daniel Alves beadását Neymar az ötösről a kapusba fejelte), a Copán vereséggel startoló kolumbiaiak összeszedetten, elszántan futballoztak, ám a gólon (és Carlos Sánchez egy brazil lábról majdnem a kapuba pattant kísérletén) kívül csak veszélytelen középtávoli lövésekig jutottak.

Dunga a szünetben pályára küldte Fred helyére Coutinhót, de ettől sem tört ki a Jogo Bonito. Igaz, ziccere akadt a braziloknak, mert Murillo nagy hibája után Roberto Firmino a szinte üres kapuba passzolhatott volna, de inkább a léc fölé emelt. Nem remekeltek a kolumbiai csillagok sem: Radamel Falcao veszélytelenül játszott, James Rodríguez beadásai rendre pontatlanok voltak, Juan Cuadrado pedig csak egyetlen jó kapura lövéssel jelentkezett.

Dunga a hajrá előtt újabb támadókat vezényelt a pályára a legutóbbi mérkőzésen eredményes Douglas Costa és Diego Tardelli személyében, de ez sem segített a fantáziátlanul, lélektelenül futballozó brazilokon: sovány győzelem után kellemetlen vereséggel folytatta Copa-szereplését a selecao, javított Kolumbia a Venezuela elleni kínos kudarc után.

A lefújás kitört a tömegbunyó a két csapat játékosai között, amelynek végén Neymar és Carlos Bacca piros lapot kapott.

Kimaradt?