Kettős Guiness-rekord a Szent György Napokon

Egy napon két Guiness-rekordot döntött meg a sepsiszentgyörgyi triál-biciklis Orbán-Barra Gábor, ráadásul alaposan túlszárnyalva a korábban felállított teljesítményeket.

Orbán-Barra Gábor hosszú évek óta a triál nagymesterének számít Háromszéken, nemzetközi versenyeken is képviseli szülővárosát, nem kevés sikerrel. A Szent György Napok remek lehetőséget szolgáltatott neki arra, hogy a városlakók előtt is megmutassa, mit tud, ezért a hátrafelé biciklizés és az egy keréken ugrálás rekordját játszi könnyedséggel döntötte meg.

Szombaton délelőtt kisebb tömeg gyűlt össze a Mihály Vitéz téren, hogy megtekintsék a rekordkísérletet. Gábor olyan könnyen szárnyalta túl a korábbi, 18,18 méteres rekordot, és mutatta fel a maga 27,58-as teljesítményét, mintha nem is jelentett volna ez kihívást a számára.

Kipihenve a délelőtti örömöt, este az egy keréken ugrálásban teljesített túl: az eddigi rekord 240 pattogás volt, ő azonban 309-et tett meg. A rögzített teljesítmény a közeljövőben eljut a Guinness irodához, hogy hitelesítsék, Gábor azonban már biztos lehet abban, hogy a szentgyörgyiek ismerik és elismerik a teljesítményét, ahogy Novák Eduárd, a Román Kerékpáros Szövetség elnöke is, aki emlékplakettet adott át neki.

Kapcsolódók

Kimaradt?