Szentgyörgy apraja-nagyja felvonult pénteken

Pénteken, a déli harangszó után rögtön útjára indult a hagyományos Szent György Napi ünnepi tömeg, hogy a polgármesteri hivataltól a központban álló színpadig sétálva hivatalosan is megnyissák a vásárt.

Mint az előző években is, a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar állt a felvonulók élére, mögöttük a fiatal karatékákkal,  a város elöljáróival, végül a helyi román és magyar ifjúsági szervezetekkel, akik egy több méter hosszú sárkányt hoztak magukkal, első alkalommal a városnapok történetében.

Mielőtt a fúvósok a színpadon is megcsillogtatták volna tudásuk, Czimbalmos-Kozma Csaba városmenedzser, a Szent György Napok néhai kiötlője szólalt fel, kiemelve, jó érzés látni, hogy van a hosszú hónapok munkájába kerülő rendezvényre, az együttlétre és a kikapcsolódásra.

Hozzátette azt is, véleménykülönbségek nélkül nem lehet megszervezni egy ilyen kaliberű fesztivált, de szerencsére mindig sikerül megtalálni a közös utat, mert mindenki ugyanazt akarja: hogy a Szent György Napok a lehető legjobban sikerüljön.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?