Novák a maszolnak: puccsot hajtottak végre ellenem

Tíz klub és 5 elnökségi tag puccsot hajtott végre ellenem, most azon ügyködnek, hogy a banki aláírási jogomat is megvonják – magyarázta a maszol.ro-nak Novák Károly Eduárd, a Román Kerékpáros Szövetség (FRCT) elnöke. A csíkszeredai származású paralimipiai bajnokot azt követően kerestük meg, hogy a Mediafax hírügynökség szerint Novákot leváltották a szakszövetség éléről.  

„Tíz klub és öt elnökségi tag engem megkerülve hívta össze az igazgatótanácsot és döntött el a leváltásomról. Az alapszabályzat szerint a testületet csak én hívhattam volna össze. Lássuk, hogy a minisztérium mit szól ehhez a visszaéléshez” – magyarázta az ügy hátterét Novák Ede. Hozzátette: tudomása szerint a puccsisták nem elégedtek meg az ő menesztésével, hanem kizártak öt olyan klubot is, amely az ő oldalán áll.

„Az ellenem megfogalmazott 25 pontos ’vádiratot’ könnyűszerrel szétszedhetném, de egyelőre még nem tartunk ott” – mondta a maszol.ro-nak a paralimpikon.

A Mediafax hírügynökség tájékoztatása szerint a kerékpáros szövetség igazgatótanácsa szerdán rendkívüli ülésen hallgatta meg a fegyelmi bizottság jelentését, majd annak alapján „az alapszabályzat súlyos megszegése miatt” leváltotta Novák Károly Eduárdot az elnöki tisztségből. A „vádirat” szerint Novák elmulasztotta a március 26-i igazgatótanács összehívását, nem konzultált a szövetség technikai bizottságával a válogatott keret összeállításakor, amelybe többnyire saját, csíkszeredai klubjának versenyzőit hívta be, olyan kerékpárosoknak állított ki versenyzési papírokat, akik a szövetség által el nem ismert vagy felfüggesztett klubokban tevékenykedtek, megtiltotta a Bukaresti Dinamo és a Petrolul Ploieşti csapatainak részvételét a Székelyföldi Körversenyen és szabályzatellenes igazgatótanácsi ülést tartott október 12-én Margittán.

A ’puccsista’ igazgatótanács december 5-re hívta össze a tisztújító rendkívüli közgyűlést.

Novák Károly Eduárd  október 17-én arról panaszkodott a maszol.ro-nak, hogy csapdába került, a szövetség alkalmazottai szabotálják a munkáját.

Mint ismeretes, a csíkszeredai kerékpáros szerezte meg Románia első, és mindeddig egyetlen paralimpiai aranyérmét Londonban, ahol egy második helyezést is elért.

Kapcsolódók

Kimaradt?