Novák Ede a maszolnak: csapdába kerültem

„Csapdába kerültem, féléve folyamatosan szabotálják a munkámat, naponta legalább tízszer megfordul a fejemben, hogy hagyjam az egészet a fenébe”  – panaszolta el a maszol.ro-nak Novák Károly Eduárd, a Román Kerékpáros Szövetség (FRCT) elnöke. A csíkszeredai paralimpiai bajnok hozzátette, mindeddig azért nem mondott le a szövetség éléről, mert meggyőződése, hogy nélküle „minden tönkremegy”.„Kevéssel azután, hogy megválasztottak a szövetség elnökének, szembesültem azzal, hogy nincs semmilyen hatalmam. Csak én voltam új ember a vezetőségben, mindenki más a régi adminisztrációból maradt hátra. Ezek az emberek ott szabotálják a munkámat, ahol csak tudják” – fogalmazott a maszol.ro-nak Novák Károly Eduárd. A kerékpáros szövetség elnöke Vasile Selejant, a FRCT titkárát okolja az áldatlan helyzetért, akitől csak nemrég sikerült megvonnia az aláírási jogot.

„Szemberöhögnek az alkalmazottak” – panaszolta Novák, aki nem tartja kizártnak, hogy magyarként, fogyatékosként és paralimpikonként is betolakodónak tartják a szövetségnél. Arra a kérdésünkre, hogy milyen lépéseket tervez a konfliktus feloldására, a csíkszeredai kerékpáros elmondta, elsőnek a szövetség statútumát kellene módosítani. Erre viszont csak a szövetség igazgatótanácsának van joga, a testületben pedig éppenséggel azok vannak többségben, akik nem nézik jó szemmel Novák Ede elnökségét. „Ördögi körben vagyok, külső segítséget kell kérnem” – mondta.

https://www.youtube.com/watch?v=xyOcmbLppnQ

Felvetésünkre, hogy miért nem fordul Victor Ponta miniszterelnökhöz, aki a tavalyi paralimipai bajnoki cím megszerzése után kitüntetett figyelemben részesítette, Novák elmondta, kész minden követ megmozgatni a tűrhetetlen helyzet megoldása érdekében.

A londoni paralimpián Románia első aranyérmét megszerző Novák Eduárdot nemzeti hősként várták Csíkszeredában és lapunknak adott interjújában részletesen vallott a sikerbe fektetett munkáról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?