Hokisztorik: mihamarabb felnőttcsapatot szeretne az új kézdivásárhelyi edző

Új edzőt mutattak be szerdán a kézdivásárhelyi műjégpályán tartott sajtótájékoztatón, Antal Károly csíkszeredai szakember az elképzeléseről és céljairól beszélt.

A sajtótájékoztatón Máthé Zsolt a kézdivásárhelyi sportegyesület jégkorong-szakosztályának vezetője és Márton Sándor alelnök társaságában mutatták be az új vezetőedzőt, felsorolva a szakember eddigi pályfutásának állomásait. Antal Károly 1997 óta rendelkezik edzői jogosítvánnyal, 2015-ben emelt szintű edzői képesítést kapott a Magyar Jégkorong Szövetségtől. Edzői pályafutása előtt 1975-től 1984-ig a csikszeredai Sportklub játékosa volt, 1989-ig a Steaua csapatában játszott ahol ötször nyert bajnoki címet. Ezután több magyaroroszági csapatban megfordult, majd 1996-ban ismét a csíkszeredai Sportklub mezét öltötte magára és oszágos bajnokságot nyertek.Válogatottként több korosztályban is szerepelt, U18-as román csapattal Hollandiában világbajnokságon vett részt, ahol megkapta a legjobb játékos kitüntetést.

Az U-k magyarázata
U8 - 2010-es vagy annál később született gyerekek
U10 - 2008-2009-es korosztály
U12 - 2006-2007-es korosztály
U14 - 2004-2005-ös korosztály
U16 - 2002-2003-as korosztály 

A bemutatás után a Antal Károly a kézdivásárhelyi jégkorong jelenlegi állapotáról és jövőbeli terveiről beszélt. „Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy tovább folytathatom a munkám, itt Kézdivásárhelyen. Azt látom, hogy itt komoly csapatépítő munka folyik, segítőimmel tovább fogjuk folytatni a játékos toborozást. De vannak gondok is, sok olyan gyerekről tudok, akik a környező falvakból szertnének edzésekre járni, de az utaztatásuk miatt ez nagyon körülményes. Elsősorban erre szeretnénk megoldást találni a vezetőséggel” – mondotta a szakember. Hozzátette, egy ilyen modern műjégpálya mellet pár éven belül felnöttcsapata is lehet Kézdivásárhelynek, hiszen egyik nagy célkitűzése egy kézdivásárhelyi játékosokból álló felnőtt csapat. Véleménye szerint egy lánycsapat indítása is fellendíthetné a helyi jégkorongot, hiszen „alapanyag” lenne a városban bőven, és ezt most a román szövetség is kiemelten támogatja. Addig is az U8-as és az U10-es csapatokkal szeretne minél több tornán résztvenni.

Antal Károly a hosszútávú terveiről is beszélt, ezekek a csapatok három-négy éven belül érnek meg, és akkor már eredményekről is beszélhetünk. A vezetőedző szerint a játékosok 14 éves korukra sajátítják el az alapokat, a helyes korcsolyázást és a bottechnikákat, ami nélkül nem lehet eredményes csapatot építeni. Ha megmarad a támogatás, akkor garantálni tudja a sikert. Végszóként arről beszélt, hogy sokan veszélyes sportnak tartják a jégkorongot, ezért nem engedik néhányan a gyerekeiket edzésre, pedig szerinte még a kézilabda is veszélyesebb sport, mint a hoki, ugyanakkor biztosította a szülőket, hogy megfelelő felszerelést és szakszerű oktatást fognak nyújtani a gyerekeknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?