Hokisztorik: bevetésre indultak az SZJA U15-ös és U16-os csapatai

Egy győzelemmel, egy szétlövés utáni vereséggel és vereséggel kezdte meg szereplését a magyar U16-os bajnokságban a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) 2003-as korosztálya. Az U15-ös fiúk 1-1-es mérleggel kezdtek. A fiúkra még két-két meccs vár pénteken és szombaton.

U16: hideget, meleget és langyosat is kaptak

Az idei szezon első magyarország portyáját az U16-os A csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ellen kezdte meg kedden az SZJA 2003-as korosztálya. A székely fiúk 5-1-es vereséget szenvedtek, viszont másnap a Győri NEMAK-DANA ETO HC ellen már ők örülhettek, ugyanis az összecsapás Győrffy Szilárd és Bartis István góljaival 2-0-s vendégsikerrel ért véget. Csütörtökön újabb meccs várt az Antal István által vezetett fiúkra, immár a magyar fővárosban, ahol drámai meccsen, szétlövés után hajtottak fejet 3-4-re az Újpest Akadémiája ellen. Nincs megállás a fiúk számára, hiszen pénteken este 8 órától a MAC Budapest, szombaton 13.15-től pedig a DVTK Jegesmedvék akadémistái ellen kell jégre lépniük.  

U15: csodálatos bemutatkozás után kijózanító pofon

A 16 éves SZJA-jégkorongozókkal együtt utaztak ki Magyarországra a 15 évesek is, akik ugyancsak az U-16-os bajnokságban, viszont egy értékcsoporttal lejjebb méretkeznek meg. Számukra ez az első alkalom, hogy élesben mutathatják meg tudásukat magyarországi társaik ellen. Az U15-ös fiúk bemutatkozása szerdán csodálatosan sikerült Jászberényen, ahol a Lehel HC-t egyszerűen kiütötték (1-12). Csütörtökön nagyobb társaikhoz hasonlóan ők is Budapesten vendégeskedtek a MAC B csapatánál, akiktől kijózanító 7-1-es vereséget szenvedtek. Javítási lehetőség kettő is adódik még Antal Előd tanítványai számára, pénteken este 19.20-tól az Óbuda Hockey Academy ellen, majd szombaton - immár útban haza felé - Szegeden a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű ellen 13.30-tól. e   mellett, a bajnokságot legjobban kezdő három együttes, az Óbuda, a MAC Budapest és a Szeged ellen kell helytállniuk.

Az U16-os bajnokság lebonyolításáról. A bajnokság alapszakaszának mezőnye három csoportban kezdi meg a küzdelmeket. A selejtezőknek vagy az előző évi teljesítménynek köszönhetően az A csoportba került nyolc csapat közül hat biztosan ott lesz a rájátszásban. A leggyengébben teljesítő két gárda pedig a B csoport legtöbb pontot gyűjtő párosával száll majd versenybe a következő körben kiadó helyekért. Ahhoz tehát, hogy két székely csapat lehessen ott a legjobb nyolcban, a 2003-asoknak el kell kerülniük az A csoport utolsó két helyét, a 2004-eseknek pedig kategóriájukban, a B csoportban elsőként vagy másodikként kell befejezniük az alapszakaszt.

Mit mondanak az edzők?

Az SZJA 2003 az előző év tapasztalataira és tanulságira építve utazott el az idei első magyar bajnoki túrájára. Antal István, a csapat vezetőedzője elmondta, hogy a keret komolyabb átalakuláson nem esett át, ezek a játékosok már egyszer megtapasztalták együtt, hogy milyen kihívásokkal jár egy határon túli versenysorozatban való részvétel. Ugyanakkor az elmúlt egy évben sokkal jobb fizikai állapotba kerültek, jóval érettebbé váltak. A várakozásokkal kapcsolatosan a szakvezető elmondta, hogy legfőképpen személyes célokat tűznek ki időről időre maguk elé. „Az a célunk, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobb, tudatosabb játékot mutassunk, és mind egyénileg, mind csapatként fejlődni tudjunk. Ha ez sikerül, akkor a sikerek is jönni fognak.” – összegezte a szakember.

A fiatalabb székelyföldi együttes, az SZJA 2004 ugyan már játszott ezzel a kerettel és szakmai stábbal az idei magyar bajnokság selejtezőjében, azonban komolyabb közös meccsrutinjuk még nincsen. Vezetőedzőjük, Antal Előd elmondása szerint a csapat már a selejtezőkben jó formában játszott. „Az új kiírás szerint egy ponttal maradtunk le az A csoportról, viszont azt gondolom, ennek a tizenöt éves korosztálynak a B csoport is egy nagyon fontos tapasztalatszerzési lehetőség, főleg úgy, hogy jó szereplés esetén még mindig van esélyünk feljutni.” Ennek megfelelően az SZJA 2004 elsődleges célja az első két hely valamelyikének a megszerzése. Antal Előd szerint az egyéves lemaradás ugyan sokat jelent, de ők igyekeznek más módon kompenzálni a fizikális, életkori hátrányokat. „Igaz, hogy egy évvel fiatalabbak vagyunk az ellenfeleinknél, és nincsenek tizenhat éves játékosaink, akik általában a csapatok húzóemberei, viszont van egy hajtós, harcos csapatunk, amivel minden meccsen küzdeni fogunk a három pontért” - mondta a vezetőedző.

Eredmények
az U16-osok mérkőzései
Ifj. Ocskay Gábor JA–SZJA 2003 5-1
Győri NEMAK-DANA ETO HC –SZJA 2003 0-2
UTE–SZJA 2003 4-3 (szétlövés után)
MAC Budapest–SZJA 2003 4-3
VTK Jegesmedvék–SZJA 2003 3-2
az U15-ösök mérkőzései
Lehel HC–SZJA 2004 1-12
MAC Budapest–SZJA 2004 7-1
Óbuda Hockey Academy–SZJA 2004 7-2
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű-SZJA 2004 6-7

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?