Will Smith lemondott tagságáról az amerikai filmakadémiánál

Az Oscar-díjjal nem rég kitüntetett Will Smith lemondott tagságáról az amerikai filmakadémiánál, ezt pedig a szervezet el is fogadta.

Will Smith néhány nappal korábban egy online megbeszélésen vett részt az amerikai filmakadémiával, ekkor közölték vele, hogy az Oscar-gálán mutatott viselkedésének meglesznek a következményei.

Mint ismert, az 54 éves amerikai színész a díjátadón felpofozta Chris Rock műsorvezetőt, amiért az a színész felesége, Jada Pinkett Smith betegségéből csinált viccet. Will Smith később ennek ellenére átvehette a legjobb színésznek járó Oscar-díjat a Richard király című filmben nyújtott alakításáért.

„Visszaéltem az akadémia bizalmával, és megfosztottam más jelölteket és díjazottakat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek és ünnepeltessenek rendkívüli munkájukért. Ezért lemondok akadémiai tagságomról, és elfogadom az elnöki tanács ítéletét az esettel kapcsolatban” – fogalmazott a színész.

David Rubin, az akadémia elnöke később megerősítette, hogy elfogadták Will Smith lemondását, a fegyelmi eljárást pedig folytatják.

(Címlapkép: Twitter)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?