Meghozták az utolsó vádlott ítéletét is a kukacok által felfalt kisfiú ügyében

Kómában, testén csípésekkel, sérülésekkel, sebeiben kukacokkal szállítottak kórházba egy dési kilencéves fiút, Valentint még 2020 júliusában. A gyermeket az intenzív osztályon kezelték, de nem élte túl a súlyos károsodást. Másfél évvel az eset után megszületett az utolsó bírósági ítélet is a felnőttek esetében, akik elmulasztották a fiú gondozását.

Annak idején a nagymama hívta ki a mentőket | Fotók: dejeanul.ro

A kisfiú anyját korábban 18 év és két hónap, élettársát 19 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Csütörtökön meghozták a szintén velük élő nagymama ítéletét is, rá 18 év és négy hónap letöltendő börtönbüntetést szabta ki.

A három felnőttet minősített emberölés, valamint családon belüli erőszak vádjával ítélték el, az anyát és élettársát a fiú halála után egy évvel. Az nő az utolsó pillanatig sem ismerte be, hogy bűntettet követett volna el.

Valentin, az áldozat

A fiú az akkori sajtóbeszámolók szerint három hétig nem kelt ki az ágyból, a vécére sem tudott kimenni. Bár a házban három felnőtt is lakott, senki sem mosdatta. A gyermek epilepsziával és pszichés zavarokkal küszködött. Végül a nagymama hívta ki a mentőket, amikor látta, hogy a gyermek nem reagál semmire. A dési kórházban akkor megállapították, hogy a fiú mély kómában volt, testének 80 százalékát pedig sebek borították, amelyekben kukacok élősködtek.

A „kukacok által felfalt” gyermek története annak idején megrázta a közvéleményt és a hatóságokat is. A fiú kórházba kerülése után két héttel veszítette életét 2020. augusztus 9-én. A dési lakás, ahol a család élt, igazi fertőzési gócpont volt. A helyszínelő hatóságiak beszámolója szerint a rendetlenség és az ott terjengő szag elviselhetetlen volt. Ráadásul a ház tele volt legyekkel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?