Két gyereket gyanúsítanak a csütörtöki konstancai tűzeset előidézésével

Két kiskorút gyanúsítanak a csütörtöki konstancai tűzeset előidézésével, amelyben egy tömbház szinte valamennyi lakrésze és több autó is megrongálódott. Az egyik gyereket őrizetbe vették.

A két, 13 és 15 éves gyermeket a tömbházzal szemben lévő térfigyelő kamera felvételeinek átvizsgálása után kísérték be kihallgatásra. A felvételen látszik, hogy két személy volt a környéken, amikor felcsaptak a lángok a tömbház mélygarázsában.

A kihallgatás után a 15 éves gyereket csütörtök este 24 órára őrizetbe vették. Gyújtogatással történő rongálás és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt vizsgálódnak ellene, pénteken pszichiátriai szakértői vizsgálatnak vetik alá.Képernyőfotó az esetről készül videóról

A konstancai tömbház mélygarázsában a csütörtökre virradó éjszaka csaptak fel a lángok, amelyek előbb az autókra, majd szinte a teljes épületre átterjedtek. A csütörtök kora esti adatok szerint a 162 lakrész közül 150 megrongálódott. Emellett 37 járműben keletkezett kár.

A katasztrófavédelem szerint 250 személyt menekítettek ki az épületből, közülük több mint hetven gyerek. Harminc személyt a helyszínen láttak el a mentősök, nyolcat (hat felnőttet és két gyermeket) füstmérgezéssel és égési sérülésekkel szállítottak kórházba. Csütörtök este 6 óráig egyik lakrészbe sem tértek még vissza a lakók, csak a károkat mérték fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?