Életveszélyesen megsebesítettek egy csíkszeredai taxisofőrt

Bántalmaztak és megkéseltek egy csíkszeredai taxisofőrt kedden késő délután. A férfi tüdejét átszúrták, karján és fején is megsebesítették, a csíkszeredai kórház mellkassebészeti osztályán ápolják.

Kedden késő délután a csíkszeredai vasútállomás közelében egy csoport súlyosan bántalmazta a helyi Millenium Taxitársaság egyik sofőrjét. A 42 éves férfit jelenleg is kórházban ápolják, állapota stabil, ám sebesülései súlyosak. Az esetről a sérült taxis testvére számolt be a Maszol megkeresésére.

Az áldozat és a szintén taxisofőr felesége a csíkszeredai vasútállomás előtti taxi-posztoknál várakoztak fuvarra kedden későn délután. A beszámoló szerint egy olyan nagyobb roma társaság szeretett volna Kászonba utazni, akikkel korábban a férfinek már volt problémája. Egyik korábbi útja során megfenyegették, majd nem fizették ki a fuvardíjat.

Ezúttal a feleséggel szerették volna elvitetni magukat, aki megtagadta ezt és bezárkózott az autójába. Ezt követően a társaság egyik tagja bicskát vett elő és megfenyegette a nőt, mire a férje a védelmére sietett. A férfi dulakodásba keveredett a csoporttal, majd el tudta venni tőlük a bicskát is, amelyet a vasúti rendőrség odaérkező munkatársának adott át. A rendőr magával vitte a kést és eltávolította a fenyegetőző személyt is. A férfi felesége ezután elhajtott a helyszínről, a férj pedig a taxija mellett várakozott utasokra.Illusztráció | Fotó: Gábos Albin

Mintegy negyed óra elteltével két autóval és nagyobb létszámban tért vissza az előző társaság, és azonnal nekiestek a férfinak. „Sokan voltak, késekkel, botokkal támadták meg az öcsémet. Ő védekezett, ahogy elmesélték a szemtanúk nekem, de megszúrták hátulról a tüdejét, a fejét, megrepedt a lapockája. Mire a vasúti rendőrség ismét kiérkezett a helyszínre, a támadók elhajtottak” –  részletezte az áldozat bátyja. Hozzátette: a közelben lévő taxisok, gyalogosok, autósok közül sokan voltak szemtanúi az esetnek, ám senki nem nyújtott segítséget. A férfi hangsúlyozta: az eset délután történt, ráadásul forgalmas helyen, ahol sokan járnak.

A Maszol érdeklődésére Gedő László, a Millenium taxitársaság vezetője elmondta: a házaspár három éve dolgozik sofőrként a cégnél, nemrég kötötték össze az életüket hivatalosan is. Az igazgató kiemelte: az alkalmazottaik többször találkoztak hasonló helyzetekkel munkájuk során. „A tapasztalt taxisok megpróbálják elkerülni a bajt. Amennyiben lehet, egyszerűen nem visszük el azokat, akikről tudjuk, hogy problémás utasok. Én is kerültem hasonló helyzetbe korábban, néha el kell fogadnunk az anyagi veszteséget, ha nem fizetnek, vagy hasonló gond adódik” – mutatott rá Gedő László.

A megkéselt férfit a megyei mentőszolgálat szállította kórházba. Mint Péter Szilárd, a szolgálat vezetője elmondta: verekedés miatt kértek tőlük segítséget. Az igazgató hozzátette: mire a mentősök járműve a helyszínre érkezett, csak az áldozatot találták ott, a bántalmazók addigra távoztak.

A férfit a kórház mellkassebészeti osztályán ápolják. Kedd este sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, mert egy penetráns mellkasi szúrt seb nyomán, ami a tüdőt is érintette, légmell és vérgyülem alakult ki a mellkasában. Emellett a karján és a fején vannak vágott sebek, állapota jelenleg stabil – közölte a Maszol érdeklődésére Kiss Edit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sajtóreferense.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?