A közönség Zack Snydert díjazta az Oscar-mezőnyben

Zack Snyder zombifilmje, A halottak hadserege (Army of the Dead) nyerte az Amerikai Filmakadémia új közönségdíját. A díjat a Twitter-felhasználók szavazatai alapján ítélték oda, igaz, ez nem számít „igazi Oscar-díjnak”.

Az Oscar-gála évek óta mélyrepülésben levő nézettségének növelését célzó akció keretében február 14. és március 3. között szavazhattak a filmrajongók akár olyan filmekre is, amelyek egyetlen Oscar-jelölést sem kaptak.Army of the Dead

A legtöbb szavazatot A halottak hadserege kapta, dobogós volt még a Cinderella (r. Kay Cannon), a Minamata (r. Andrew Levitas), a Pókember: Nincs hazaút (r. Jon Watts) és a Tick, Tick … Boom (r. Lin-Manuel Miranda).

A szervezők három szerencsés Twitter-szavazónak ingyenes utat biztosítanak Los Angelesbe, hogy a 2023-as Oscar-gálán átadhasson egy díjat.

Az amerikai filmakadémia és a Twitter egy másik szavazást is hirdetett az amerikai filmrajongók számára: február 24. és március 3. között 2021 legemlékezetesebb filmes pillanatára voksolhattak. A legtöbb szavazatot szintén Zack Snyder-rendezés kapta: a Justice League-nek az a jelenete, amikor az Ezra Miller alakította Flash belép a Speed Force energiamezőjébe. A katagóriára szavazók közül öt szerencsés játékos ingyenesen mozizhat egy évig az általa választott filmszínházban, streaming-előfizetéseket és a filmakadémia múzeumából származó exkluzív ajándéktárgyakat kap.

2019-ben az amerikai filmakadémia a „legnépszerűbb film” kategóriával próbálta behozni a mainstream filmeket a mezőnybe, ám a filmkritikusok és az akadémia tagjainak nyomására erről lemondtak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?